Sase persoane si-au pierdut viata, sambata dupa-amiaza, intr-un accident rutier pe DN 7, la iesirea din orasul aradean Lipova, unde un tir a izbit un autoturism, informeaza Mediafax. La fata locului s-au deplasat un elicopter SMURD si mai multe ambulante.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, echipajele de prim ajutor sosite la fata locului au constatat, pana la ora actuala, decesul a sase persoane, alte doua fiind ranite grav, una fiind in curs de resuscitare.

Sursa citata precizeaza ca impactul s-a produs intre un tir si o dubita, la ora transmiterii acestei stiri politistii din Lipova facand cercetari pentru a stabili cauzele producerii accidentului.

UPDATE Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane informeaza ca incepand cu ora 20:30, traficul rutier a fost reluat, pe un singur fir alternativ, in ambele sensuri, pe DN7 intre Lipova si Odvos. Se estimeaza reluarea traficului rutier in conditii normale, in scurt timp, relateaza Agerpres.

Traficul rutier a fost blocat, mai bine de o ora, la kilometrul 50, din cauza accidentului.

"Accidentul s-a produs putin dupa ora 18:00, pe drumul national DN 7 Arad - Deva, intre localitatile Lipova si Odvos, in accident fiind implicate un autoturism monovolum Fiat Ullyse inmatriculat in Italia si un autotren inmatriculat in Romania, in judetul Ilfov. Din motive necunoscute inca, la un moment dat, autoturismul care venea dinspre Deva, indreptandu-se din cate se pare spre frontiera romano-ungara, a trecut pe sensul opus de mers unde a intrat in coliziune frontala cu autotrenul care circula regulamentar spre Deva. In urma coliziunii, au decedat sapte dintre pasagerii aflati in autoturism, alte doua persoane fiind accidentate", a declarat comisarul Dorin Goilean, seful Serviciului Politiei Rutiere Arad, pentru agerpres.

Una dintre victime, aflata in stare foarte grava, a fost transportata cu elicopterul la Spitalul Universitar din Timisoara pentru a primi ingrijiri medicale. A doua victima ranita a fost transportata la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad, aflandu-se in afara oricarui pericol, a precizat dr. Monica Puticiu, seful SMURD Arad, pentru agentia de presa citata.