O teava de gaze s-a spart in Drumul Taberei, in zona lucrarilor la metrou de la statia Razoare, traficul fiind inchis pe acest bulevard, intre strada Lt. Nicolae Gaina si Bulevardul Vasile Milea, a declarat marti, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere a Capitalei, Ioana Stancu.

Muncitorii care lucreaza la metroul din Drumul Taberei au anuntat o scurgere de gaze de la o conducta, astfel ca zona a fost izolata si circulatia rutiera inchisa pe tronsonul unde s-a produs incidentul.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti, Daniel Vasile, a declarat pentru Mediafax ca pompierii au fost sesizati in jurul orei 12.15 si a fost trimis un echipaj de interventie cu o autospeciala.

Daniel Vasile a precizat ca atunci cand s-a produs incidentul, in acea zona se efectuau lucrari.

In 14 septembrie a izbucnit un incendiu in Drumul Taberei, zona statiei Romancierilor, dupa ce o conducta de gaze a fost avariata in zona in care se executau lucrari la metrou. Incendiul a fost stins in jurul orei 21.00, zona fiind izolata si pusa atunci sub supraveghere.

Responsabilul tehnic de lucrarile la metroul din Drumul Taberei afirma ca avaria care a dus la izbucnirea unui incendiu s-a produs dupa ce un utilaj a dislocat racordul unei conducte de gaze, lucrarile fiind executate de firma Verta-Tel, care avea toate avizele necesare.

Ioan Ursu, responsabilul tehnic de executia lucrarilor la metroul din Drumul Taberei, declara atunci pentru Mediafax ca a fost vorba despre o eroare a mecanicului care executa lucrari la fata locului cu un utilaj si care a dislocat un racord la o conducta de gaze.

Ursu a precizat ca in zona lucrau angajati ai companiei Verta-Tel, specializata in lucrari in vecinatatea retelelor de utilitati, inclusiv a celei de gaze. El a mai declarat ca "nu se face nicio lucrare" fara avizul din partea Distrigaz si ca cei care executau lucrarile au procedat corect dupa ce au constatat avaria, anuntand imediat Distrigaz si serviciile de interventie.

Conform lui Ursu, aceeasi firma, Verta-Tel, va suporta cheltuielile pentru repararea conductei.

Intrebat daca se asteapta la o solicitare de despagubiri de la Distrigaz, Ioan Ursu a declarat ca "paguba nu este foarte mare", ci "deranjul" pentru cei care locuiesc in zona si nu mai sunt conectati la gaze. "Ne pare rau pentru acei oameni, imi imaginez ca sunt mai multe familii", a declarat Ursu.

Intr-un comunicat remis Mediafax, Distrigaz Sud Retele preciza ca dispeceratul sau a fost sesizat in 14 septembrie la orele 18.30, privind existenta unui incendiu in zona Drumul Taberei nr 65, din Sectorul 6, unde compania se ocupa de alimentarea cu gaz.

"Echipele noastre de interventie s-au deplasat imediat la fata locului si au luat primele masuri de siguranta, izoland perimetrul si sistand alimentarea cu gaze naturale in zona. Reprezentantii companiei au constatat o agresiune asupra unei conducte de gaz in timpul efectuarii lucrarilor la linia de metrou Drumul Taberei - Pantelimon de catre firma executanta, Astaldi", se spune in comunicat, mentionandu-se ca angajatii companiei Distrigaz Sud Retele nu executau lucrari in zona respectiva la momentul producerii incidentului.

Distrigaz mai informa ca in urma sistarii alimentarii cu gaze naturale in zona respectiva au fost afectati aproximativ 1.200 de clienti casnici si non-casnici.