Un incendiu puternic a izbucnit, vineri seara, la o conducta de gaze din cartierul bucurestean Drumul Taberei, in zona Romancierilor, potrivit Realitatea Tv. Cateva echipaje de pompieri au ajuns la fata locului, iar traficul rutier in zona a fost deviat. Din primele informatii, conducta de gaze ar fi luat foc in timp ce muncitorii efectuau lucrari la linia de metrou.

Ora 21:38 Incendiul a fost stins.

Ora 21:15: Incendiul nu a fost stins, insa intensitatea flacarilor a scazut, anunta Mediafax.

  • Daniel Vasile, purtator de cuvant ISU Bucuresti, la Realitatea Tv: "Din informatiile mele, flacarile depasesc 10 metri inaltime."
  • ISU Bucuresti: Nu exista pericol pentru populatie daca se respecta masurile de protectie impuse de pompieri.
  • ISU: Alimentarea cu gaz in zona a fost intrerupta, insa gazele ramase pe conducta ard in continuare.
  • Agentia Mediafax: Flacarile au 25 de metri inaltime.

Ingineri de gaze citati de Mediafax afirmă că în Drumul Taberei nu a fost spartă conducta principală, ci una secundară care face legătura cu strada Romancierilor, reprezentanţii ai autorităţilor oprind alimentarea, însă trebuie închise 13 vane. Principala vană este la Piaţa Moghioroş, care a fost oprită la scurt timp după izbucnirea incendiului.

Inspectorul general al Inspectoratului Teritorial de Muncă, Constantin Bujor, a declarat că o echipă a ITM a fost trimisă în zonă pentru a face investigaţii cu privire la acest accident.

Un muncitor ar fi provocat o fisură în conducta de gaz, astfel că firma de construcţii care execută lucrări pe tronsonul de metrou Pantelimon-Drumul Taberei a apelat serviciile de intervenţie.

În timp ce era supravegheată zona, s-a aprins o flacără înaltă de zeci de metri.

Totuşi, intensitatea flăcării a scăzut.

Potrivit companiei Distrigaz Sud Reţele, este vorba de o avarie cauzată de firma care execută lucrări la metrou în Drumul Taberei. O echipă de intervenţie a companiei Distrigaz a ajuns în zonă pentru remedierea situaţiei.

De asemenea, două echipaje de pompieri se află în zonă pentru intervenţii. Pompierii afirmă că nu există risc de explozie.

Totuşi, locuitorii din zonă sunt îngrijoraţi că pe marginea gropii unde a izbucnit flacăra se află un tractor, afectat de incendiu, existând riscul ca acesta să ia foc, deşi pompierii udă puternic utilajul şi perimetrul.

Locuitorii spun că ţeava s-a fisurat în jurul orei 17:00, atunci auzindu-se un vuiet, presupunându-se că era de la presiunea gazului. Miros de gaz a fost simţit la Valea Ialomiţei, atunci fiind apelat serviciul unic de urgenţă. După aproximativ o oră, a izbucnit incendiul.

Traficul rutier a fost deviat, izolându-se perimetrul Romancierilor-Valea Ialomiţei.