Doi barbati au venit, luni, in fata Primariei Sectorului 5 cu o butelie cu gaz si au amenintat ca isi dau foc, nemultumiti ca nu au fost primiti in audienta de primarul Marian Vanghelie. Unul dintre cei doi barbati a acuzat dureri cardiace si a primit ingrijiri medicale, insa el a decedat la Spitalul Coltea, desi echipajele medicale au incercat mai mult timp sa il resusciteze, relateaza Mediafax.

Managerul Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, Alis Grasu, a precizat ca Serviciul de Ambulanta a fost solicitat pentru doua persoane care amenintau ca isi dau foc, una cu depresie severa.

Echipajul de la Serviciul de Ambulanta i-a acordat asistenta unui barbat de aproape 50 de ani care acuza dureri in zona inimii, a precizat doctorul Alis Grasu.

Initial, barbatul a refuzat consultul si nu a vrut sa mearga la spital. In timpul discutiilor, barbatul si-a pierdut starea de constienta si a intrat in stop cardio-respirator. Echipajul medical a inceput imediat manevrele de resuscitare, fiind chemat totodata un alt echipaj medical.

Barbatul a fost preluat cu ambulanta si, pe toata durata transportului spre Spitalul Coltea, s-au continuat manevrele de resuscitare. La Spitalul Coltea, echipajele medicale au continuat manevrele de resuscitare, dar fara rezultat, fiind declarat decesul in jurul orei 14.00.

Reprezentantii Primariei Sectorului 5 au declarat ca cei doi protestatari au ajuns in fata sediului institutiei in jurul orei 12.00 si au cerut sa fie primiti in audienta de primarul Marian Vanghelie, care iesise din sediul institutiei.

"Cei doi protestatari au fost invitati sa-l astepte, pentru ca primarul urma sa revina in institutie, nefiind refuzati", au spus reprezentantii institutiei.

Doi barbati au venit, luni, in fata Primariei Sectorului 5 cu o butelie cu gaz si au amenintat ca isi dau foc, nemultumiti ca nu au fost primiti in audienta de primarul Marian Vanghelie, a informat Politia Capitalei.

Politistii si pompierii au fost anuntati ca, in fata sediului Primariei Sectorului 5, sunt doi barbati care au cu ei o butelie cu gaz si ameninta ca-si dau foc.

Un echipaj al Sectiei 17 Politie a intervenit si i-a retinut pe cei doi barbati. Unul dintre protestatari a fost dus la sectia de politie, iar celalalt a primit ingrijiri medicale, acuzand dureri cardiace.

Cei doi le-au spus politistilor ca au recurs la acest gest deoarece primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, ar fi refuzat sa-i primeasca in audienta.

Serviciul Omoruri al Politiei Capitalei a deschis o ancheta in acest caz

Serviciul Omoruri al Politiei Capitalei a deschis o ancheta privind decesul protestatarului care a amenintat ca-si da foc in fata Primariei sectorului 5 Bucuresti.

Pe de alta parte, cel de-al doilea protestatar din fata Primariei sectorului 5, care vroia sa-si dea si el foc, a fost amendat cu 200 de lei de catre politistii Sectiei 17 Bucuresti, pentru tulburarea ordinii si linistii publice, au precizat surse din Politie.