Politistii de frontiera din judetul Timis au impuscat mortal un barbat de cetatenie sarba, suspectat de contrabanda cu tigari, alaturi de un alt barbat, cei doi fiind prinsi, duminica, in apropierea localitatii Toager, pe fasia dintre Romania si Serbia, anunta Mediafax. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara, Iasmina Maghiar, a declarat ca politistii de frontiera aflati in apropierea localitatii Toager din judetul Timis au observat, duminica la pranz, pe fasia dintre Romania si Serbia, doua persoane care transportau colete cu tigari de contrabanda. Una dintre acestea a fost retinuta, insa cea de-a doua nu s-a oprit la somatiile politistilor de frontiera.

"Cele doua persoane au fost somate verbal sa se opreasca. Una dintre ele, un cetatean roman, a fost retinuta imediat, iar cealalta persoana a fugit. Politistii de frontiera au tras mai multe focuri de avertisment in plan vertical, persoana nu s-a supus, in consecinta s-au executat focuri de arma, iar barbatul probabil s-a aplecat, fiind impuscat mortal in spate. Din cercetarile noastre, rezulta ca acesta este cetatean sarb¬, a declarat Iasmina Maghiar.

La randul sau, procurorul-sef al DIICOT Timis, Mircea Andres, a afirmat ca din primele cercetari rezulta ca barbatul impuscat era de cetatenie sarba.

Potrivit acesteia, este vorba despre o grupare de trafic cu tigari din care fac parte mai multe persoane si care era monitorizata de mai mult timp de catre procurorii DIICOT.