Incendiul izbucnit la cele doua cisterne si TIR-uri parcate langa Pitesti, pe un drum spre Rafinaria Arpechim, a fost stins, iar pompierii militari supravegheaza zona pentru a preveni reizbucnirea focului, transmite Mediafax.

Potrivit sefului Ispectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arges, col. Ion Popa, focul a afectat in total trei cisterne incarcate cu pacura, doua TIR-uri fara cabine si doua capete tractor ale cisternelor, existand, la un moment dat, pericolul ca focul sa se extinda la rezervoarele de suprafata pline cu pacura ale societatii unde erau parcate autovehiculele.

"Incendiul a avut loc pe drumul 23, una dintre cisterne a explodat in zona unui compartiment de incarcare, apoi focul s-a extins la alte doua recipiente, doua capete tractor de cisterna si la doua remorci de TIR, fara cabine. Deocamdata nu se cunosc cauzele aparitiei focului. In acest moment, pompierii militari au lichidat focul si supravegheaza zona pentru a preveni reizbucnirea focului, iar primele date arata ca initial a fost o deflagratie la compartimentul unei cisterne, cea care a ars complet. Zona a fost imediat securizata, este vorba de parcarea unei societati din comuna Bradu, care are rezervoare de combustibil si unde se incarca pacura. Au fost salvate cele sase rezervoare de suprafata ale firmei, toate incarcate cu pacura si alte patru cisterne aflate in zona, iar evaluarea pagubelor arata ca focul a distrus complet cisterna unde a avut loc explozia, doua capete tractor si cele doua TIR-uri, in fapt remorci de TIR fara cabine si a afectat partial alte doua cisterne", a declarat Ion Popa.

Doua cisterne incarcate cu combustibil si doua TIR-uri, parcate langa Pitesti, pe un drum spre Rafinaria Arpechim, au luat foc, vineri dimineata, dupa ce una dintre cisterne a explodat, nefiind inregistrate victime.

La fata locului s-au deplasat cinci autospeciale ale pompierilor militari si o ambulanta.

Incidentul a avut loc la aproximativ 500 de metri de Rafinaria Arpechim.