Un autocar, cu circa 50 de pasageri la bord, s-a rasturnat duminica in la 13 km de Nadlac, jud. Arad, anunta Romania TV. Potrivit sefului Politiei Arad, Stefan Troiac, o persoana a murit, 2 persoane sunt ranite grav iar alte 20 sunt ranite usor.

UPDATE 2 Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Arad, Lorena Radu, a precizat ca un pasager a decedat, fiind vorba de o femeie. Referitor la cauzele accidentului, Lorena Radu a declarat ca "soferul nu a adaptat viteza la conditiile de drum alunecos" si a intrat in derapaj intr-o curba, autocarul rasturnandu-se pe marginea drumului, scrie Mediafax.

Pasagerii care nu au fost raniti sunt in continuare la fata locului, urmand sa fie preluati de un alt autocar pentru a fi dusi la destinatii.

UPDATE 1 Din cauza numarului mare de persoane ranite, conducerea Spitalului Judetean Arad a chemat medici de acasa. "Am solicitat toti medicii de urgenta de acasa, am dublat garzile pe blocul operator si serviciul de urgenta. Asteptam ranitii, care sunt pe drum", a declarat directorul Spitalului Judetean Arad, Teodora Olariu citat de Mediafax.

Conform sursei citate, medicii de pe ambulante au raportat ca ranitii au suferit fracturi deschise si traumatisme craniene si ale organelor interne, cel putin doi pasageri fiind in stare grav.

Sorina Abrus, reprezentant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arad, a declarat pentru Romania TV ca la fata locului s-au deplasat 15 ambulate, 5 echipaje SMURD, un echipaj de descarcere si o masina de stingere

Potrivit sefului politiei locale, Ioan Pop, autoritatile au stabilit o ruta ocolitoare pentru a nu bloca traficul. Acesta a mai precizat ca ranitilor li se acorda primul ajutor la fata locului iar persoanele in stare grava sunt transportate de urgenta la spital. Ranitii vor fi dusi la Spitalul Judetean Arad.

Reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Arad au precizat ca in autocar se aflau aproximativ 50 de persoane, informeaza Mediafax.

Potrivit sursei citate, autocarul a intrat in tara prin Nadlac si se deplasa spre municipiul Arad, pe DN 7, iar, la un moment dat, soferul a pierdut controlul volanului, o posibila cauza fiind carosabilul umed dupa ploaie. Autocarul a derapat si s-a rasturnat pe marginea drumului.

Mediafax informeaza ca reprezentantii Infotrafic au precizat ca, potrivit primelor informatii, soferul autocarului nu a adaptat viteza la conditiile de drum, traficul rutier.

Potrivit reprezentantilor Prefecturii Arad, la locul accidentului a fost solicitat sa intervina un elicopter SMURD care sa transporte doi raniti aflati in stare grava.