Doua persoane au fost ranite, dupa ce avionul de mici dimensiuni in care se aflau s-a prabusit, duminica, in statiunea Costinesti, relateaza Agerpres.

Potrivit primelor informatii furnizate de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta (ISU) Dobrogea, avionul era folosit in scop publicitar si s-a prabusit in jurul orei 14.00, in zona manastirii Sf. Elena de la marginea statiunii.

Pilotul si pasagera din avion, ambii cu varsta de 45 de ani, au fost preluati de doua ambulante de la substatiile Costinesti si Eforie Sud si transportati la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Constanta.

Medicul coordonator al Serviciului Judetean de Ambulanta, dr. Aura Broasca, a declarat pentru Agerpres ca dupa prabusirea avionului victimele erau intr-o stare "relativ buna", fiind echilibrate din punct de vedere hemodinamic si respirator. Cele doua persoane au fost spitalizate cu diferite traumatisme la cap.

Conform reprezentantilor Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Constanta, ancheta in acest caz a fost preluata de Autoritatea Aeronautica Civila.

Din primele cercetari efectuate a reiesit ca pilotul ar fi fost orbit de soare si a agatat cu avionul fire de inalta tensiune, aparatul de zbor prabusindu-se.

Dupa producerea accidentului, echipe ale ISU au izolat zona respectiva si au asigurat masurile de prevenire si stingere a incendiilor.