Un avion de mici dimensiuni Cessna 206, cu patru persoane la bord, s-a prabusit sambata dimineata in Ilfov, pe zona localitatii Cornetu, anunta posturile de televiziune. In urma accidentului, cei patru au suferit traumatisme fiind transportati la spital. Potrivit SMURD Bucuresti, trei dintre raniti au politraumatisme, dar sunt constienti si cooperanti. Cel de-al patrulea are o contuzie cranio-cerebrala si una toraco-abdominala.

UPDATE 6 Unul dintre pasagerii avionului prabusit la sambata in Ilfov, la Cornetu, a fugit de la locul accidentului, dupa sosirea echipelor medicale de prim-ajutor, si a fost localizat ulterior in parcul Rahova din Bucuresti, au declarat surse medicale pentru Mediafax.

Pasagerul a disparut in timp ce medicii acordau ingrijri medicale celorlalti raniti, au mai spus sursele citate. Ulterior, pilotul avionului i-a telefonat celui fugit si a aflat ca acesta se afla in parcul Rahova. "A fost gasit si va fi dus la Spitalul Universitar. Are 17 ani si a spus ca a fugit cu o masina, deoarece s-a speriat. Prezinta un traumatism cranio-cerebral minor si o contuzie la umar", au mai spus aceleasi surse.

"Trei dintre raniti, inclusiv pilotul, au politraumatisme, dar sunt constienti si cooperanti. Cel de-al patrulea are si o contuzie cranio-cerebrala si una toraco-abdominala. Acesta si-a pierdut cunostinta, apoi si-a revenit, insa nu-si mai aminteste nimic", a informat coordonatorul SMURD Bucuresti, dr. Bogdan Oprita.

La fata locului urmeaza sa ajunga un procuror de la Parchetul de langa Curtea de Apel Bucuresti, care va investiga imprejurarile in care s-a produs accidentul.

Potrivit primelor informatii, avionul s-a prabusit din cauza faptului ca pilotul ar fi ratat decolarea si a fost obligat sa aterizeze fortat.

Reprezentantii Aeroclubului Romaniei (AR) au declarat ca pasagerii avionului nu sunt membri ai AR si se urcasera in avion pentru a face parasutism.

Cei de la AR au mai spus ca aparatul de zbor are o capacitate de sase persoane si este considerat a fi un model de agrement foarte sigur.

UPDATE 5 Potrivit reprezentantilor ISU, la bordul aeronavei se aflau pilotul, un instructor de parasutism si doi elevi.

UPDATE 4Una dintre victime a fost adusa cu elicopterul SMURD in Capitala si transportata apoi la Spitalul Floreasca, anunta Realitatea TV. Celelalte 3 victime au fost transportate cu ambulanta la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

UPDATE 3 O comisie va investiga cauzele accidentului aerian de la Cornetu, unde un Cessna 206 inmatriculat in Germania s-a prabusit, a declarat Nicolae Stoica, director al Centrului pentru Investigatii in Aviatia Civila din subordinea Ministerului Transporturilor si Infrastructurii pentru Agerpres.

"Un avion de mici dimensiuni Cessna 206, inmatriculat in Germania, a aterizat fortat in apropiere de Cornetu, se pare ca un singur pasager a fost ranit usor. O comisie va investiga cauzele accidentului, in momentul de fata adunam date pentru a stabili posibilele cauze", a explicat reprezentantul Ministerului Transporturilor

UPDATE 2 Potrivit directorului Ambulantei Bucuresti, Alice Grasu, este vorba despre 4 victime, dintre care 3 cu rani usoare, informeaza Realitatea TV. "Trei victime vor fi preluate de noi, a patra victima care este in stare mai grava va fi preluata de elicopterul SMURD", a declarat directorul Ambulantei Bucuresti. Alice Grasu a precizat ca starea victimelor este buna si ca ranile nu le pun in pericol viata.

UPDATE 1 Purtatorul de cuvant al ISU Ilfov, Simion Petrus, a declarat pentru Realitatea TV ca la bordul avionului se aflau trei persoane care au fost ranite in accident necesitand asistenta medicala.

Avionul "a cazut intr-o zona populata, o zona cu casa insa, din fericire, nu a lovit nicio casa si nicio persoana", a declarat Simion Petrus pentru postul de televiziune citat.

Avionul, care este un model de agrement, a cazut in zona cu case de la Cornetu, la aproximativ 11 kilometri de Capitala, informeaza Mediafax.

La fata locului s-au deplasat echipaje ale ISU Ilfov si unul de descarcerare de la ISU Bucuresti.