UPDATE 19:00 Tanarul care pretindea ca face parte din al-Qaeda si care luase patru ostatici intr-o banca din Toulouse, in sud-vestul Frantei, a fost arestat dupa ce fortele de ordine au luat cu asalt cladirea, relateaza AFP.

Doi dintre ostatici fusesera eliberati in cursul dupa-amiezii iar alti doi in timpul asaltului unitatilor speciale ale politiei.

Atacatorul a fost ranit in aceasta operatiune, potrivit politiei, care nu a precizat insa gravitatea acestor rani.

UPDATE 17:30 Contactata telefonic, sora atacatorului a declarat ca fratele sau are 26 de ani si ca "este furios si speriat de lumea externa". Aceasta tanara, care provine dintr-o familie numeroasa, si-a anuntat intentia de a se deplasa la sediul bancii.

Surse apropiate dosarului au precizat ca tanarul ar fi un "schizofrenic" care si-ar fi intrerupt tratamentul.

"Nu stim pentru moment daca este vorba de o spargere care a degenerat sau despre o actiune deliberata", a spus o sursa din politie.

"Ipoteza cea mai probabila este ca e vorba de un nebun, ceea ce nu-l face mai putin periculos", a precizat un alt politist.

Atacatorul a cerut initial, cu insistenta, bani de la angajatii bancii dar, cand a vazut ca nu este luat in serios, a scos un pistol, potrivit politistilor.

Potrivit unor surse apropiate dosarului, acesta s-ar numi "Boumaza".

UPDATE 17:00 Barbatul care a luat ostatici intr-o banca din Toulouse a eliberat doua femei si afirma ca actioneaza din motive religioase si nu pentru bani.

"Singurul mesaj pe care ni l-a transmis (...) este ca atacatorul, care a fost identificat, tine sa sublinieze ca nu actioneaza pentru bani si ca motivatiile sale tin de convingeri religioase", a spus procurorul Michel Valet.

Un barbat care pretinde ca este membru al-Qaeda a luat patru ostatici miercuri, intr-o banca din Toulouse, in sud-vestul Frantei, si a solicitat prezenta unei echipe a unitatii de elita a politiei, Raid, au declarat surse din politia franceza, citate de AFP.

Potrivit acestor surse, barbatul a tras un foc de arma si a luat ostatici patru persoane, printre care se afla si directorul bancii.

Barbatul a intrat in banca in jurul orei 11,00 (09,00 GMT).

Agentia bancara este situata in centrul orasului, nu departe de locul unde a locuit Mohamed Merah.

Orasul Toulouse a fost teatrul, in martie, al crimelor in serie comise de Mohamed Merah, un tanar jihadist care a ucis trei militari si patru persoane de confesiune evreiasca.

Afirmand ca este membru al-Qaeda, el a sfarsit prin a fi ucis in 22 martie de unitatile de elita ale politiei, Raid, care au luat cu asalt apartamentului in care acesta era baricadat, in Toulouse.