O invatatoare din Curtea de Arges, acuzata ca si-a ucis mama in varsta de 77 de ani, si-a recunoscut fapta, potrivit anchetatorilor, medicii legisti stabilind ca batrana avea pe corp peste 170 de lovituri de cutit, dintre care 33 penetrante in cavitatea toracica, facute cu doua cutite, relateaza Mediafax.

"Autopsia medico-legala efectuata victimei de la Curtea de Arges a pus in evidenta cateva elemente deosebit de importante, particulare si inedite. In primul rand, pe corpul victimei au fost evidentiate peste 170 de leziuni traumatice care au fost produse cu cutitul. Dintre acestea, 153 erau plagi. Din cele 153 de plagi de pe tegument, 33 erau penetrante in cavitatea toracica si aveau corespondent ca leziuni in organele viscerale. Ca inedit pot sa va spun ca foarte, foarte greu si mi-a luat foarte mult timp, mi-a trebuit ca sa evidentiem felul si natura si dimensiunile acestor leziuni traumatice. Asa ceva cred ca in Romania nu a existat si va spun cu precizie si este foarte posibil sa fim in acest top nefericit in plan international", a declarat seful Serviciului Medico-Legal Arges. dr. Dan Manu.

Potrivit sursei citate, o alta situatie "cu totul particulara si inedita" a fost ca fiica femeii ucise a folosit doua obiecte taietoare, intepatoare, primului folosit rupandu-i-se varful, cel mai probabil, in coastele hemitoracelui stang.

"Dupa care a continuat aceasta sarabanda a traumatismelor, a agresiunii, cu cel de-al doilea cutit. Ca si medic legist, ca si om, sunt foarte curios sa vad intr-un interval foarte scurt de timp, ca sigur se va dispune, in situatia data, o expertiza medicala psihiatrica asupra autoarei, privind eventualele tulburari psihice cu consecinte asupra discernamantului persoanei respective acuzata de omor. Sunt foarte curios, spun, sa vad daca sufera, daca a suferit de anumite afectiuni psihice si starea discernamantului este normala sau diminuata. Spun acest lucru pentru ca este cadru didactic, a instruit in activitatea sa didactica generatii de copii si s-ar putea, din nefericire, Arges sa dea un semn de alarma, un semnal puternic in Romania, ca in anumite servicii, in anumite sectoare de activitate, este absolut nevoie, ca si in medicina, ca si in invatamant, ca si in alte domenii in relatii umane directe cu atat mai mult atunci cand lucrezi cu copiii, periodic, sa se evalueze starea psihica a persoanei, a profesionistului", a mai declarat seful Serviciului Medico-Legal Arges, dr Dan Manu.

Invatatoarea a fost arestata preventiv, sambata seara, pentru 29 de zile, de catre magistratii Tribunalului Arges, pentru omor deosebit de grav.

Potrivit anchetatorilor, armele crimei au fost identificate, iar femeia a recunoscut crima.

Decizia dispusa, sambata seara, de magistratii Tribunalului Arges nu este definitiva, ea putand fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Pitesti de catre avocatul femeii.

Elena Mirela Marinescu, in varsta de 37 de ani, invatatoare la clasa a IV-a C a Scolii generale nr. 4, din Curtea de Arges, de 14 ani angajata in aceasta unitate de invatamant, a fost retinuta initial pentru 24 de ore, pe baza de ordonanta, fiind acuzata ca si-a ucis mama cu multiple lovituri de cutit.

La ora transmiterii acestei stiri, invatatoarea este in arestul Inspectoratului Judetean de Politie Arges.

"Femeia, care este fiica victimei, a recunoscut ca si-a ucis mama. Motiveaza faptul ca au avut un conflict spontan izbucnit in urma unor neintelegeri legate de anumite sume de bani. Din informatiile pe care le am, colegii mei au fost condusi la locul unde femeia aruncase bluza si un cutit. A folosit doua cutite la comiterea crimei, pe unul l-a lasat in casa, iar pe celalalt l-a aruncat la ghena de gunoi", a declarat comisar sef Danut Dinu.

La ora transmiterii acestei stiri, la Scoala generala numarul 4 din municipiul Curtea de Arges, unde femeia acuzata de crima este invatatoare, s-a intrunit consiliul profesoral, existand suspiciunea ca aceasta nu a mai fost examinata medical de aproape doi ani.

Femeia risca intre 15 si 25 de ani de inchisoare.