Un microbuz in care se aflau aproximativ 20 de persoane a cazut, joi dupa-amiaza, pe DN 73 D, de pe o pasarela, la fata locului fiind trimise mai multe echipaje ale ISU, Ambulantei si un elicopter SMURD, in conditiile in care exista mai multi raniti, relateaza Mediafax.

Accidentul s-a petrecut, joi dupa-amaiza, in zona Garii Ciumesti, din apropiere de Mioveni, judetul Arges.

Subsecretarul de stat Raed Arafat a declarat ca la fata locului a fost trimis un elicopter al SMURD, iar alte doua aparate de zbor sunt pregatite sa plece spre locul accidentului daca se va solicita acest lucru.

La fata locului sunt 11 ambulante si echipaje ale Inspectoratului Judetean de Urgenta.

UPDATE: O defectiune la sistemul de directie, cauza cea mai probabila a accidentului de microbuz de pe DN 73D

O defectiune a sistemului de directie este cauza cea mai probabila a accidentului de microbuz produs joi pe DN 73D, in apropiere de orasul Mioveni, soldat cu peste 30 de raniti, dintre care trei in stare grava, scrie Agerpres.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Arges, agentul sef Madalina Balanescu, soferul microbuzului, care nu a fost ranit in accident, a declarat ca a sesizat o defectiune tehnica la sistemul de directie, dupa care a pierdut controlul volanului, iar autovehiculul a iesit de pe carosabil si s-a rasturnat.

Soferul, care este anchetat sub acuzatia de vatamare corporala din culpa, a dat vina pe gropile din carosabil pentru defectarea sistemului de directie, conform aceleiasi surse.

Microbuzul in care calatoreau 38 de pasageri va fi supus unei expertize tehnice, pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor producerii accidentului, a mai precizat purtatorul de cuvant al IPJ Arges.

Peste 30 de persoane au fost transportate la spital in urma accidentului rutier produs pe DN 73D, trei fiind in stare mai grava.

Potrivit purtatorului de cuvant al Spitalului Judetean de Urgenta din Pitesti, doctorul Marius Pascu, doi pacienti, unul politraumatizat si celalalt cu traumatism cranio-cerebral, au fost deja internati, starea celei de-a treia persoane ranita grav fiind in curs de evaluare.

Alte sapte-opt persoane au suferit leziuni mai serioase, care insa nu le pun viata in pericol, restul pacientilor suferind doar contuzii usoare, conform aceleiasi surse.