O bucata din fatada hotelului Minerva din Capitala s-a prabusit, sambata dupa-amiaza, peste terasa unui restaurant, informeaza Mediafax. In urma prabusirii, terasa restaurantului aflat la parterul hotelului, construita in special din sticla, a fost distrusa.

Potrivit Realitatea TV, un copil a fost ranit.

Este vorba de un copil de circa 10 ani, care a fost dus la spital de tatal sau, inainte ca echipele de interventie sa ajunga la fata locului, a precizat un reprezentant ISU.

Potrivit Mediafax, un bebelus si o femeie au fost de asemenea raniti usor.

Cioburile au zgariat la frunte un bebelus si au provocat o rana usoara la mana stanga unei femei. Ambii se aflau in restaurant la momentul prabusirii.

Bebelusul a fost transportat la Spitalul "Grigore Alexandrescu" si se afla, in prezent, la sectia de chirurgie plastica, au declarat, pentru Mediafax, reprezentantii unitatii sanitare.

La hotel a sosit echipaje de pompieri dotate cu o autoscara. Pompierii s-au urcat pentru a disloca resturile de fatada.

UPDATE: Fatada de la Minerva s-a prabusit dupa ce mai multi muncitori lucrau pe acoperis cu un picamar

Reprezentantii restaurantului bucurestean pe terasa caruia s-a prabusit o bucata din fatada hotelului Minerva afirma ca incidentul s-a produs dupa ce mai multi muncitori au lucrat pe acoperis folosind un picamar.

Unul dintre proprietarii chinezi ai restaurantului a declarat, pentru Mediafax, ca la hotel a fost adusa, inca de sambata dimineata, o echipa de muncitori, pentru a inlocui finisajele de pe acoperisul hotelului.

"S-a lucrat inca de dimineata. La un moment dat, s-a auzit un zgomot puternic, ca de picamar", a mai spus sursa citata.

Reprezentantul echipajului de pompieri sosit la fata locului a confirmat ca in cladire se efectuau lucrari, insa a evitat sa se pronunte cu privire la existenta unei legaturi directe intre acestea si prabusirea bucatii de fatada.

"Confirm ca aici aveau loc niste lucrari, insa nu pot spune ca exista o legatura directa cu incidentul. Este vorba si despre o cladire veche, e posibil ca bucata sa se fi desprins pur si simplu", a spus acesta.