Traficul rutier este ingreunat duminica, din cauza alunecarilor de teren, pe anumite tronsoane ale unor drumuri nationale din judetele Caras-Severin, Sibiu si Suceava, potrivit datelor facute publice de Centrul Infotrafic al Politiei Romane, transmite Mediafax.

Astfel, in Caras-Severin, varianta de ocolire Domasnea a fost inchis, iar autovehiculele circula pe DN6, pe vechea ruta.

In judetul Sibiu, pe DN7C-Transfagarasan, in apropiere de Balea-Cascada (km 130+800 metri), circulatia pe tronsonul Balea Cascada-Cartisoara a fost intrerupta in cateva randuri, din cauza caderii de pietre si stanci care s-au desprins de pe versant. Potrivit Infotrafic, lucratorii de la drumuri au realizat un culoar ingust pe care se poate circula, insa, avand in vedere faptul ca drumul poate fi acoperit in orice moment de grohotis, politistii si lucratorii de la drumuri nu permit accesul catre Balea-Cascada, cu exceptia cazurilor de urgenta.

Politistii reamintesc ca Transfagarasanul este inchis, in perioada 1 noiembrie - 30 iunie, pe tronsonul Balea-Cascada (judetul Sibiu), km 130+800 metri - Piscu Negru (judetul Arges), km 104.

Tot din cauza alunecarilor de teren produse in urma cu cateva zile, in judetul Suceava este instituita o restrictie de circulatie pentru vehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone pe DN17A Sadova - Sucevita, tronsoanele Vatra Moldovitei - Ciumarna si Paltinu - Vatra Moldovitei.

De asemenea, pe DN66, in zona municipiului Petrosani (judetul Hunedoara), traficul rutier se desfasoara pe un fir, alternativ, din pricina unor lucrari, mai anunta cei de la Infotrafic. Punctele de lucru sunt semnalizate corespunzator.