Muncitorii din echipa care lucreaza la tronsonul de metrou Universitate - Drumul Taberei au fisurat o conducta de gaze in cursul unor operatiuni de relocare a unor cabluri de energie, a declarat miercuri pentru Agerpres Stefan Rotaru, director de Investitii Metrorex.

"Compania care lucra la relocarea cablurilor de electricitate a fisurat o conducta de gaze in zona Valea Ialomitei deoarece pe planurile de lucru nu aparea respectiva conducta. In cele din urma conducta a fost inchisa si circulatia rutiera in zona a fost reluata. Au fost anuntati cei de la Distrigaz, care au si intervenit", a precizat oficialul Metrorex.

Compania germana Max Bogl construieste statia de metrou Valea Ialomitei si depoul din zona, ca parte a lucrarilor la tronsonul de metrou Eroilor (Universitate) - Valea Ialomitei (Drumul Taberei), inaugurate in noiembrie 2011 si care ar trebui sa fie finalizate in 2015.

Tronsonul de metrou Drumul Taberei - Eroilor, ce va face parte din Magistrala 5 Drumul Taberei - Pantelimon, va costa aproximativ 919 milioane lei. Noul tronson va deservi 200.000 de locuitori.