Un copil in varsta de sase ani a murit, sambata la pranz, dupa ce a fost atacat de caini pe un camp din satul Calinesti, apartinand comunei sucevene Darmanesti, transmite Mediafax.

Potrivit primelor date, trupul copilului, care are mai multe muscaturi, a fost gasit de catre o femeie care a sunat la Serviciul unic de urgenta 112.

Prefectul judetului Suceava, Sorin Arcadie Popescu, a declarat ca deocamdata nu se stie daca animalele au proprietari sau este vorba despre caini comunitari, dar ca politistii au declansat deja o ancheta pentru a stabili acest lucru.

Prefectul a mai spus ca exista martori in acest caz, fiind vorba despre doua femei care ar fi vazut de la distanta ce s-a intamplat.

Potrivit primarului comunei sucevene Darmanesti, Dan Chidovet, copilul, care provine dintr-o familie "mai necajita" si mai are un frate in clasa a II-a, urma sa implineasca sase ani in luna aprilie.

Edilul a mai spus ca, in cazul in care se stabileste ca acei caini aveau proprietari, acestia vor fi trasi la raspundere pentru ceea ce s-a intamplat.

Duminica seara, satenii ajutati de doi padurari au cautat cainii responsabili de atac si au reusit sa impuste unul dintre ei. S-au luat probe de laborator care vor fi duse la DSV pentru ca se banuieste ca patrupedul ar fi fost bolnav de rabie. Localnicii sunt revoltati de lipsa de reactie din partea autoritatilor.

Necropsia a relevat faptul ca baiatul a avut parte de o moarte foarte violenta, el decedand din cauza unei hemoragii provocate de muscaturile din zona gatului.

Nu este prima data cand un om este omorat sau ranit grav de cainii comunitari in Romania.