Gheorghe Vlădan, autorul atacului armat de la coaforul din zona Perla, a fost adus, luni la prânz, la Curtea de Apel Bucureşti, el anunţând instanţa că îşi retrage recursul la decizia de arestare preventivă, potrivit Mediafax. Vlădan a fost adus în jurul orei 11.30 la Curtea de Apel Bucureşti, după ce luni dimineaţă a fost la Institutul Naţional de Medicină Legală pentru expertiza psihiatrică solicitată în dosarul lui. Gheorghe Vlădan a spus în faţa instanţei că nu înţelege de ce a fost adus, în contextul în care "totul e clar".

El a fost întrebat de două ori de instanţă dacă îşi retrage recursul, de fiecare dată Vlădan arătând că nu doreşte să se judece contestaţia lui la decizia de arestare preventivă. Instanţa i-a cerut avocatei să discute cu clientul ei, aceasta anunţând instanţa că Gheorghe Vlădan îşi menţine poziţia de a-şi retrage contestaţia.

Instanţa a rămas în pronunţare pe solicitarea lui Gheorghe Vlădan, urmând să anunţe că a luat la cunoştinţă de retragerea recursului.

Gheorghe Vlădan, autorul atacului armat de la coaforul din zona Perla, a fost dus, luni dimineaţă, la INML pentru expertiza psihiatrică solicitată, înaintea judecării la Curtea de Apel Bucureşti a dosarului său, în care ceruse internarea într-un centru psihiatric în loc de privarea de libertate, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Vineri, Vlădan a fost dus la Spitalul Penitenciar Jilava, unde i-au fost făcute analize şi investigaţii medicale, înaintea expertizei psihiatrice. Autorul atacului armat de la coaforul din complexul Perla a fost arestat pe 6 martie de instanţa Tribunalului Bucureşti, pentru omor calificat şi deosebit de grav, el fiind acuzat şi de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, dar şi de premeditarea faptei. Decizia a fost contestată de Vlădan la Curtea de Apel Bucureşti.

Lunea trecuta, în jurul orei 17.30, Gheorghe Vlădan (53 de ani), şofer la Policlinica MAI, a intrat în coaforul din complexul Perla, din cartierul Dorobanţi, unde lucra soţia sa, Florina Vlădan (47 de ani), coafeză. Vlădan şi-a împuşcat mortal soţia, apoi a tras într-o colegă a sa, casiera Mariana Bendre, după care a rănit alte şase persoane aflate în salonul de înfrumuseţare din Bucureşti.

Vlădan ar fi pretins, atât în faţa anchetatorilor cât şi în faţa instanţei, că arma i s-a descărcat accidental în soţia sa şi în casiera care a încercat să-l potolească. Întrebat despre rănirea celorlalte şase persoane, Gheorghe Vlădan ar fi susţinut că nu ştie ce s-a întâmplat, invocând o aşa-numită "ceaţă" şi neputându-şi justifica acţiunile.

Cu toate acestea însă, instanţa a decis arestarea lui Vlădan, apreciind că, "raportat la materialul probator administrat în cauză", apărările bărbatului "apar ca neverosimile". Instanţa avansează chiar şi o supoziţie, sustinand că apărările bărbatului au drept scop "invocarea, pe parcursul procesului penal, a unei cauze ce ar atrage nepedepsirea - iresponsabilitatea".

Avocatul lui Gheorghe Vlădan a susţinut că acesta ar fi intrat în depresie din cauza datoriilor acumulate şi a restanţelor la creditele bancare, iar în ultimele 20 de zile înaintea atacului a dormit doar 20 de minute. De asemenea, avocatul a mai spus că, la momentul "săvârşirii infracţiunii", Vlădan "se afla sub influenţa unor antidepresive puternice şi sub tratament".