Actorul francez Jean Dujardin a castigat premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal, pentru prestatia din filmul "The Artist", duminica, la cea de-a 84-a gala de decernare a acestor distinctii, ce are loc la Los Angeles, anunta Mediafax. Meryl Streep a fost desemnata cea mai buna actrita in rol principal pentru jocul din filmul "The Iron Lady".

"Multumesc. Oui! Iubesc tara voastra", a spus Dujardin entuziasmat.

Dujardin joaca, in acest film mut, rolul unui actor din epoca acestui gen de cinema, pe nume George Valentin, ingrijorat ca va fi dat uitarii odata cu aparitia filmelor cu sonor.

Pentru rolul din "The Artist", Jean Dujardin a mai castigat premiul pentru interpretare masculina la Festivalul de la Cannes, anul trecut, precum si premiul BAFTA, al Sindicatului actorilor americani, si un Glob de Aur, la inceputul acestui an.

La aceeasi categorie a Oscarurilor au mai fost nominalizati actorii George Clooney ("The Descendants"), Brad Pitt ("Moneyball"), Demian Bichir ("A Better Life") si Gary Oldman ("Tinker Taylor Soldier Spy").

Cea de-a 84-a gala a premiilor Oscar a avut loc duminica seara, la Hollywood & Highland Center din Los Angeles (fostul Kodak Theatre).

Anul trecut, Oscarul pentru cel mai bun actor in rol principal i-a revenit lui Colin Firth pentru rolul din "Discursul regelui/ The King's Speech".