Ministerul bulgar al Afacerilor Externe afirma ca intarzierile observate de mai multe zile la punctul de frontiera Ruse-Giurgiu in ceea ce priveste procedurile vamale pentru camioane si tiruri sunt provocate de partea romana, relateaza AFP.

"Bulgaria caracterizeaza drept inacceptabile actiunile care impiedica libertatea de miscare a persoanelor, a marfurilor si a vehiculelor, si care este un principiu fundamental al Uniunii Europene", afirma ministerul bulgar, intr-un comunicat citat de AFP.

Presa bulgara scrie de cateva zile de coada de aproape zece kilometri la care stau tirurile la punctul de frontiera Ruse - Giurgiu. Ministerul bulgar de Interne acuza "lentoarea controlului documentelor in partea romana".

In Romania, sute de tiruri asteaptau, miercuri dimineata, in Vama Giurgiu, coloana de masini intinzandu-se pe o distanta de aproximativ 30 de kilometri, aglomeratia fiind cauzata si de controlul amanuntit facut de politistii de frontiera, potrivit Mediafax.

Coloana formata in ultimele 12 ore atingea 30 kilometri pe drumul care face legatura intre Capitala si Vama Giurgiu, de la intrarea in localitatea Daia si pana la punctul de frontiera Giurgiu-Ruse.