Proprietarul complexului comercial din centrul municipiului Barlad, de pe acoperisul caruia a cazut o cantitate importanta de gheata si zapada care a omorat un barbat de 43 de ani, va fi amendata de primarie cu 2.500 de lei pentru ca nu a indepartat din timp turturii de pe stresinile magazinului, relateaza Mediafax.

Primaria Barlad il va amenda cu suma maxima prevazuta de o hotarare de Consiliu Local (CL), respectiv 2.500 lei, pe proprietarul imobilului care detine complexul comercial din centrul municipiului pe motiv ca nu a indepartat din timp zapada si turturii de pe acoperisul si stresinile magazinului, care s-au dovedit a fi fatali chiar pentru un angajat al societatii in cauza.

"Conform HCL nr. 22 din 2002, toti agentii economici au obligatia de a-si indeparta turturii de pe acoperisuri, precum si zapada din fata imobilelor. Ei pot sa apeleze, evident contracost, la pompierii de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. In cazul de fata, vom aplica sanctiunea maxima pentru proprietarul complexului comercial, de 2.500 lei. Oricum, la cat de grava este situatia, cu un om care a murit, aproape ca nu mai conteaza aceasta amenda", a declarat, luni, primarul municipiului Barlad, Constantin Constantinescu.

Un barbat in varsta de 43 de ani a murit, luni dupa-amiaza, la scurt timp dupa ce o cantitate importanta de zapada si gheata a cazut peste el de pe acoperisul complexului comercial din centrul municipiului Barlad. Incidentul a avut loc in timp ce barladeanul, angajat al firmei care detine centrul comercial, indeparta zapada din fata magazinului.