Un detinut transferat din arestul IPJ Buzau a incercat sa introduca hasis in Penitenciarul Focsani folosindu-se de o Biblie, transmite Agerpres. Barbatul este condamnat la 3 ani de inchisoare pentru furt si a fost adus, joi, de la Buzau pentru a-si ispasi pedeapsa la Penitenciarul Focsani.

La controlul efectuat la intrarea in unitatea din Focsani, gardienii au descoperit ca detinutul avea 14 bilute in cotorul unei Biblibii. In bilute era o substanta de culoare maronie, despre care anchetatorii spun ca ar fi hasis.

Inspectorul principal Georgeta Gura, purtatorul de cuvant al Penitenciarului Focsani, a afirmat: "In data de 2 februarie 2012, la Penitenciarul Focsani, in jurul orei 12.30, la punctul de primire al persoanelor private de libertate, au fost descoperite obiecte interzise asupra unei persoane (...) condamnata la o pedeapsa de 3 ani, pentru furt. Astfel, in urma controlului specific si antiterorist efectuat asupra bagajului persoanei private de libertate respective, au fost descoperite 14 bilute de diferite dimensiuni, ce contineau o substanta necunoscuta de culoare maronie. Acestea au fost disimulate in cotorul unei Biblii".

Gardienii au anuntat politistii de la Biroul de Combatere a Criminalitatii Organizate si Terorism Vrancea pentru efectuarea investigatiilor necesare identificarii substantei descoperite.

Agerpres precizeaza ca pedeapsa pentru introducerea in mod ilicit in penitenciar a bunurilor si obiectelor interzise a se afla in posesia detinutilor se pedepseste cu inchisoare de la o luna la 2 ani sau cu amenda.