Ninsorile si viscolul au paralizat sud-estul tarii: circulatia rutiera este inchisa de miercuri seara pe autostrazile A1 Bucuresti - Pitesti si A2 Bucuresti - Lehliu, dar si pe alte 23 de drumuri nationale, din cauza fenomenelor meteo extreme. Sute de persoane si-au petrecut noaptea in masini, dupa ce au ramas blocate pe drumurile inzapezite. Intrarile si iesirile in Bucuresti sunt de asemenea blocate.

Trafic ingreunat in BucurestiFoto: Hotnews
  • Vezi in articol ce drumuri sunt inchise
  • Informatii suplimentare privind starea retelei de drumuri nationale pot fi consultate aici

UPDATE (05.30) Centrul Infotrafic al Politiei Romane informeaza ca, la aceasta ora, circulaţia rutieră este întreruptă din cauza zăpezii şi a viscolului pe următoarele drumuri naţionale:

-A1 Bucureşti – Piteşti;

-A2 Bucureşti – Lehliu;

-DN2(E85) Voluntari – Buzău; s-a întrerupt şi Buzău – Râmnicu Sărat;

-DN1D Urziceni – Albeşti-Paleologu;

-DN22 Râmnicu Sărat – Brăila;

-DN2C Costeşti – Slobozia;

-DN2M Focşani- Odobeşti;

-DN23B Măicăneşti – Ciorăşti;

-DN2N Bogza – Caiata – Dumbrăveni; se va închide şi tronsonul Dumbrăveni – Dumitreşti – Jitia.

-DN5B Giurgiu – Ghimpaţi;

-DN3 Călăraşi – Bucureşti;

-DN3A Lehliu Gară – Feteşti;

-DN21 Călăraşi – Slobozia;

-DN3B Călăraşi – Feteşti;

-DN31 Călăraşi – Mănăstirea.

-DN3 Bucureşti – Fundulea; se va închide şi către Lehliu;

-DN4 Bucureşti – Budeşti;

-DN71 Ulmi – Bâldana;

-DN2A Slobozia – Urziceni;

-DN2B Buzău – Făurei.

S-a închis DN1 Otopeni – Tâncăbeşti şi DN1A Bucureşti – Buftea – Ploieşti în zona Cocani.

În judeţul Giurgiu două autotrenuri au derapat şi au blocat circulaţia pe DN5, în zona Daia;

În judeţul Ilfov sunt probleme pe DN Centura Bucureşti, traficul fiind întrerupt în mai multe puncte;

În judeţul Dâmboviţa s-au produs blocaje pe DN72 Târgovişte – Găeşti şi DN7 Costeştii din Deal – Mătăsaru.

În judeţul Galaţi s-a întrerupt traficul pe DN24D Galaţi – Bârlad.

În judeţul Tulcea un tir a blocat DN22A Ciucurova – Topolog.

Pe DN73 Câmpulung – Braşov a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

UPDATE (23.15): Circulatia a fost inchisa pe inca cinci drumuri nationale, traficul fiind inchis pe 23 de drumuri nationale si A1 Bucuresti - Pitesti si A2 Bucuresti - Lehliu, din cauza fenomenelor meteo extreme si pentru a permite utilajelor de deszapezire sa actioneze, anunta CNADNR. Intrarile si iesirile in Bucuresti sunt blocate, anuntat primarul Capitalei, Sorin Oprescu.

Drumurile nationale cu circulatia inchisa la aceasta ora sunt: A1 Bucuresti - Pitesti, A2 Bucuresti - Lehliu, DN 2 Voluntari - Buzau, DN 3 Bucuresti - Calarasi, DN 5B Giurgiu - Ghimpati, DN 1D Albesti Paleologu - Urziceni, DN 22 Ramnicu Sarat - Braila, DN 23A Milcovul - Ciorasti, DN 23B Maicanesti - Codresti, DN 2A Slobozia - Urziceni, DN 2B Buzau - Faurei, DN 2C Buzau - Slobozia, DN 2M Odobesti - Andreiasu de Jos, DN 2N Bogza -Dumbraveni, DN 4 Bucuresti - Budesti, DN 71 Baldana - Ulmi, DN 73 Campulung - Rasnov, DN 61 Ghimpati - Gaesti, DN 1 Centura Bucuresti - Tancabesti, DN 5 Bucuresti - Giurgiu, Centura Bucuresti intre A1 si A2, DN 24D Barlad - Galati, DN 3A Lehliu - Fetesti, DN 3 B Calarasi - Fetesti si DN 21 Calarasi - Slobozia.

  • Informatii suplimentare privind starea retelei de drumuri nationale pot fi consultate aici

Potrivit Centrului Infotrafic al Politiei Romane, la ora 23.00, circulatia este intrerupta din cauza zapezii si a viscolului pe urmatoarele drumuri nationale:

-A1 Bucuresti - Pitesti;

-A2 Bucuresti - Lehliu;

-DN2(E85) Voluntari - Buzau; s-a intrerupt si Buzau - Ramnicu Sarat;

-DN1D Urziceni - Albesti-Paleologu;

-DN22 Ramnicu Sarat - Braila;

-DN2C Costesti - Slobozia;

-DN2M Focsani- Odobesti;

-DN23B Maicanesti - Ciorasti;

-DN2N Bogza - Caiata - Dumbraveni; se va inchide si tronsonul Dumbraveni - Dumitresti - Jitia.

-DN5B Giurgiu - Ghimpati;

-DN3 Bucuresti - Fundulea; se va inchide si catre Lehliu;

-DN4 Bucuresti - Budesti;

-DN71 Ulmi - Baldana;

-DN2A Slobozia - Urziceni;

-DN2B Buzau - Faurei.

S-a inchis DN1 Otopeni - Tancabesti si DN1A Bucuresti - Buftea - Ploiesti in zona Cocani.

In judetul Giurgiu doua autotrenuri au derapat si au blocat circulatia pe DN5, in zona Daia;

In judetul Ilfov sunt probleme pe DN Centura Bucuresti, traficul fiind intrerupt in mai multe puncte;

In judetul Dambovita s-au produs blocaje pe DN72 Targoviste - Gaesti si DN7 Costestii din Deal - Matasaru.

In judetul Galati s-a intrerupt traficul pe DN24D Galati - Barlad.

In judetul Tulcea un tir a blocat DN22A Ciucurova - Topolog.

Pe DN73 Campulung - Brasov a fost restrictionata circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone.

Pe DN7 Pitesti - Ramnicu Valcea traficul a fost reluat.

Circulatia este inchisa miercuri seara pe A1 Bucuresti - Pitesti si A2 Bucuresti - Lehliu, dar si pe 18 drumuri nationale, din cauza fenomenelor meteo extreme si pentru a permite utilajelor de deszapezire sa actioneze, anunta CNADNR.

La ora 22.00, drumurile nationale cu circulatia inchisa erau: A1 Bucuresti - Pitesti, A2 Bucuresti - Lehliu, DN 2 Voluntari - Buzau, DN 3 Bucuresti - Fundulea, DN 5B Giurgiu - Ghimpati, DN 1D Albesti Paleologu - Urziceni, DN 22 Ramnicu Sarat - Braila, DN 23A Milcovul - Ciorasti, DN 23B Maicanesti - Codresti, DN 2A Slobozia - Urziceni, DN 2B Buzau - Faurei, DN 2C Buzau - Slobozia, DN 2M Odobesti - Andreiasu de Jos, DN 2N Bogza -Dumbraveni, DN 4 Bucuresti - Budesti, DN 71 Baldana - Ulmi, DN 73 Campulung - Rasnov, DN 61 Ghimpati - Gaesti, DN 1 Centura Bucuresti - Tancabesti si DN 5 Bucuresti - Giurgiu.

Traficul va fi redeschis in functie de evolutia fenomenelor meteorologice, precizeaza CNADNR, care mentioneaza ca circulatia se desfasoara in conditii de iarna in toata tara, Compania actionand pe intreaga retea rutiera.

CNADNR roaga participantii la trafic ca, in perioada urmatoare, sa evite tranzitarea zonelor afectate de fenomene meteorologice intense, sa adapteze viteza de deplasare la conditiile meteo-rutiere existente si sa echipeze vehiculele adecvat (cauciucuri de iarna, lanturi, lopata).

  • Situatia in Bucuresti

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat miercuri seara, la RTV, ca intrarile si iesirile din Bucuresti sunt blocate.

Oprescu a convocat un nou comandament de iarna joi, la ora 7.00.

Primarul Capitalei le-a cerut miercuri seara operatorilor de curatenie sa intre cu utilajele de deszapezire pe arterele principale ale orasului, in special pe cele destinate transportului in comun, pentru ca joi dimineata sa se circule in "cat mai aproape de normal, dar in niciun caz pe zapada sau pe gheata".

Potrivit Agerpres, edilul-sef le-a dat dispozitie inspectorilor din cadrul Corpului de control sa le ceara cetatenilor Capitalei sa-si curete zapada din fata imobilelor. "Am rugat sa se treaca pe partea de avertisment, iar daca ei nu-si vad de obligatiile civice pe care le au, vor primi amenda", a spus Oprescu.

Primarul general a facut un apel la bucuresteni sa renunte pe cat posibil la deplasarea cu autoturismele personale si sa recurga la mijloacele de transport in comun pentru a ajunge la locurile de munca.

El a dat si o dispozitie speciala, aceea de a se imprastia sare pe poduri. "Acolo unde s-au format poduri de gheata, le-am spus foarte clar ca au de imprastiat sare", a mentionat primarul general.

Primarul general a solicitat operatorilor sa aiba in vedere si strazile mici, unde sa se imprastie material antiderapant. "In asa fel incat maine dimineata sa nu ne ramana decat bateriile pe care nu le putem forma decat cu politia rutiera in fata, iar parintii sa-si poata duce copiii la scoala', a mai precizat Oprescu.

Edilul sef a cerut Directiei Generale de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti si Politiei Locale sa fie pregatite pentru a li se acorda oamenilor strazii adapost si ingrijire.

Potrivit raportului prezentat de edilului sef, pana miercuri seara au fost verificate 75 de artere principale, constatandu-se poduri de gheata, artere nedeszapezite, inclusiv unele treceri de pietoni, pe mai multe strazi si bulevarde din cele sase sectoare ale Capitalei.

De asemenea s-a constatat lipsa de interventie in mai multe statii de tramvai, de autobuz si troleibuz, precum si lipsa de evacuare a zapezii stranse la intrarile unor spitale si institutii.

Un numar de 158 de persoane fizice si juridice au fost somate pentru nedegajarea zapezii si a ghetii de pe trotuare. Circulatia pe mai multe strazi a fost blocata din cauza copacilor cazuti. Numarul copacilor cazuti este de 126, in pericol de cadere sunt 15 copaci, sunt 18 semafoare defecte, 21 de masini au fost avariate de copaci, cinci strazi sunt inzapezite, doi stalpi de electricitate sunt in pericol de cadere, 10 cabluri au cazut, pe 10 strazi traficul este ingreunat. In total miercuri au fost primite 124 de sesizari.