Un cutremur cu intensitatea de 3,8 grade pe scara Richter s-a inregistrat vineri, la ora 15.26, in Campia Romana, informeaza Institutul National pentru Fizica Pamantului. Seismul s-a produs la o adancime de 10 kilometri.

Cutremur de 3,8 grade in Campia RomanaFoto: INFP

Potrivit INFP, epicentrul seismului a fost localizat in apropierea localitatilor gorjene Scoarta (11km), Tirgu Carbunesti (13km), Musetesti (15km), Baia de Fier (16km), Bumbesti Jiu (18km).

INFP: Cutremurul nu va avea urmari deosebite

Cutremurul produs vineri in Campia Romana nu va avea urmari deosebite, nu reprezinta o alarma, a declarat, vineri, pentru Agerpres, presedintele Institutului National de Fizica a Pamantului, Mircea Radulian.

"Este un cutremur de 3,8 grade produs in aceeasi zona cu cele 30 de cutremure din 2 ianuarie 2012. Este o continuare a acelei activitati si rezulta ca secventa aparuta pe 2 ianuarie nu a detensionat complet regiunea. In continuare exista activitate acolo, dar de magnitudine mica. Nu ne asteptam la ceva deosebit, dar se pare ca avem de-a face cu o secventa multipla. Apare o grupare de cutremure, dispare, apoi apar altele, de mica magnitudine. Nu este nimic alarmant", a afirmat cercetatorul stiintific Mircea Radulian.

Seismul s-a produs la o adancime de 10 kilometri si a avut o intensitate in zona epicentrala de III-IV pe scara Mercalli. Cutremurul nu s-a simtit la Bucuresti.