Un avion al unei companii israeliene care venea de la Tel Aviv nu a putut ateriza, miercuri seara, pe Aeroportul Otopeni, din cauza unor probleme tehnice, pilotii incercand o aterizare fortata, informeaza Mediafax.

UPDATE Avionul a aterizat in conditii de siguranta pe Aeroportul Otopeni, fara ca echipajele aflate in apropierea pistei sa fie nevoite sa intervina, a declarat purtatorul de cuvant Valentin Iordache pentru Mediafax.

Aeronava apartinand unei curse israeliene trebuia sa aterizeze la ora 20.37 pe Aeroportul "Henri Coanda". Potrivit ISU Ilfov, comandantul aeronavei va incerca in urmatoarele minute sa aterizeze.

La fata locului asteapta trei echipaje cu apa si spuma, un echipaj de descarcerare si un echipaj SMURD.

Directorul general al companiei Romatsa, Bogdan Donciu, a declarat ca in cazul avionului de la Tel Aviv este o situatie de urgenta, pilotul neputand sa aterizeze din cauza unei probleme cu flapsurile. Acesta precizat ca pilotul a anuntat o situatie deosebita, dupa ce a incercat sa aterizeze si nu a putut.

El a precizat ca i-a fost asigurat drum liber, avand prioritate la aterizare, celelalte aeronave urmand sa aterizeze fie pe cealalta pista, fie la Aeroportul Baneasa. Directorul Romatsa a mai spus ca aeronava se pregateste sa aterizeze in cateva minute.