O explozie s-a produs, duminica, intr-un apartament dintr-un bloc din cartierul Aparatorii Patriei, sapte persoane fiind ranite, relateaza Mediafax. La fata locului au ajuns trei autospeciale cu apa si spuma, doua autoscari, trei echipaje de prim ajutor, un echipaj de terapie intensiva si o echipa de descarcerare.

Proprietarii apartamentului in care s-a produs explozia au suferit arsuri, iar alte cinci persoane, printre care si un minor, au fost intoxicate cu fum, toti fiind dusi la spital pentru investigatii medicale, a declarat seful Biroului de presa al ISU Bucuresti, Ovidiu Pana.

Pompierii au fost sesizati in jurul orei 12.30 ca la etajul patru al unui apartament din cartierul Aparatorii Patriei, in Sectorul 4 al Capitalei, s-a produs o explozie, a spus Ovidiu Pana.

Doua persoane aflate in apartamentul in care s-a produs explozia au fost coborate de pompieri cu o autoscara, acestea suferind arsuri si fiind intoxicate cu fum, a precizat seful Biroului de presa al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti, aflat la fata locului.

In urma exploziei, scara blocului a fost inundata cu fum, astfel ca a fost necesara evacuarea locatarilor. Pompierii au evacuat 20 de persoane, dintre care sapte au avut nevoie de ingrijiri medicale.

Dupa ce echipajele medicale le-au acordat primul ajutor, cele sapte persoane, printre care se afla si un minor, au fost transportate la spital.

Explozia s-a produs la o butelie, o comisie de ancheta urmand sa stabileasca, dupa verificari, care au fost cauzele.