Un brasovean de 26 de ani care lucra ca DJ in mai multe cluburi din Brasov si Bucuresti a fost arestat dupa ce a fost prins cand ridica un colet de la o firma de curierat din municipiu, care continea ciuperci halucinogene comandate din Olanda pe internet, relateaza Mediafax.

Potrivit purtatorului de cuvant al Tribunalului Brasov, judecatorul Alina Mioc, brasoveanul Ioan Marian, de 26 de ani, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile sub acuzatia de import de droguri, in baza unui mandat emis pe numele sau de Tribunalul Brasov, fapta pentru care risca pana la 20 de ani de inchisoare.

Imediat dupa anuntarea deciziei instantei, Ioan Marian, care lucra ca DJ in mai multe cluburi din Brasov si Bucuresti sub numele de scena Nairam Naoi (n.r. - numele sau citit invers), a declarat recurs la aceasta hotarare, care se va judeca la Curtea de Apel Brasov.

La ora transmiterii acestei stiri, Ioan Marian a fost dus in arestul IPJ Brasov.

Purtatorul de cuvant al DIICOT Brasov, Catalin Borcoman, declara ca DJ-ul a fost retinut dupa ce a fost prins cand ridica de la o firma de curierat din Brasov un colet primit din Olanda, in care erau 350 de grame de ciuperci halucinogene ce contineau o substanta numita psilocina, considerata drog de mare risc.

Sursa citata a precizat ca valoarea pachetului era de 180 de euro, ciupercile halucinogene fiind comandate din Olanda, de pe un site, prin internet.

"Pe site-ul de unde a comandat ciupercile era notat un avertisment prin care cumparatorul era anuntat ca trebuie sa verifice daca drogul este permis in tara de unde se face comanda. Noi am interceptat comanda, dar am permis sa se faca livrarea cu scopul de a-l prinde in flagrant pe cumparator", a declarat Catalin Borcoman.

Potrivit sursei citate, Ioan Marian, in varsta de 26 de ani, care lucra ca DJ in mai multe cluburi din Brasov si Bucuresti, a fost prins in cursul dupa-amiezii de vineri in timp ce ridica coletul respectiv si a fost retinut de procurori pentru 24 de ore.

Sambata, Ioan Marian va fi dus in fata instantei cu propunerea de arestare preventiva sub acuzatia de import de droguri de mare risc, in functie de probele care vor fi stranse pe parcursul anchetei existand posibilitatea ca DJ-ul sa fie acuzat si de consum si trafic de droguri.

Tot vineri, au fost facute perchezitii la locuinta DJ-ului Ioan Marian, unde a fost gasita o cantitate de 40 de grame de canabis, instrumente de portionare, un cantar electric si pliculete de celofan care indica faptul ca DJ-ul comercializa droguri.

La varsta de 19 ani, Ioan Marian a fost condamnat la patru luni de inchisoare cu executare pentru detinere de droguri in scopul consumului propriu.