Fostul preot Daniel Petru Corogeanu, condamnat la sapte ani de inchisoare pentru moartea unei maicute pe care timp de trei zile a tinut-o legata pe o cruce, a fost eliberat conditionat, miercuri, din Penitenciarul Vaslui, dupa ce a ispasit doua treimi din pedeapsa, relateaza Mediafax.

Fostul preot Daniel CorogeanuFoto: Rompres

Daniel Corogeanu a iesit din Penitenciarul Vaslui in jurul orei 12.50, fiind asteptat de catre fratele sau si de alti doi tineri.

Fostul preot a urcat intr-o masina de teren inmatriculata in Bulgaria, refuzand sa dea declaratii jurnalistilor prezenti la poarta penitenciarului.

Corogeanu a fost incarcerat la Penitenciarul Valsui in 30 ianuarie 2008, dupa ce a fost condamnat la sapte ani de inchisoare de catre magistratii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, pentru lipsire ilegala de libertate urmata de moartea victimei. Sentinta a fost data dupa mai mult de doi ani si jumatate de procese in care Petru Corogeanu a fost judecat de mai multe instante din tara.

"Noi am facut propunerea de eliberare conditionata a detinutului Petru Corogeanu in urma evaluarii facute de catre Comisia de eliberare conditionata din cadrul Penitenciarului Vaslui. In cererea inaintata catre Judecatorie am prezentat o evaluare a detinutului Petru Corogeanu, care a participat in mod activ la actiunile din interiorul penitenciarului, tinandu-se cont inclusiv de rapoartele de pedepsire care au existat pe perioada cat persoana privata de libertate s-a aflat in penitenciar. Instanta a analizat aceasta propunere si a dispus punerea in libertate conditionata a lui Petru Corogeanu", a declarat purtatorul de cuvant al Penitenciarului Vaslui, Petru Toma.

In iunie 2005, fostul preot, impreuna cu patru maicute, intre care fosta maica stareta de la Manastirea Tanacu, au supus o alta maicuta, in varsta de 23 de ani, unui ritual de exorcizare, la Manastirea "Sfanta Treime" din Tanacu, judetul Vaslui. Maicuta, Irina Cornici, a murit dupa ce a fost tinuta trei zile fara apa si mancare, fiind imobilizata pe o cruce de lemn.

Trei din cele patru maicute au fost condamnate la cinci ani de inchisoare, iar maica stareta a fost condamnata la sase ani de inchisoare, toate patru fiind incarcerate in ianuarie 2008.

Fosta maica stareta de la Manastirea Tanacu din judetul Vaslui, condamnata la sase ani de inchisoare pentru moartea maicutei Irina Cornici intr-un proces de exorcizare, a fost eliberata conditionat, marti, din Penitenciarul Bacau, unde a ispasit ultimul an de pedeapsa.

Celelalte trei maicute au fost eliberate din penitenciar la sfarsitul anului trecut, in timp ce fosta maica stareta a Manastirii Tanacu a fost eliberata in 5 iulie.