Doua persoane au fost arestate vineri de politia franceza sub suspiciunea ca au agresat o pensionara de 70 de ani din Villecerf (Seine-et-Marne), scrie Le Figaro citand surse judiciare. Potrivit Le Parisien, suspectii sunt romani.

Un barbat in varsta de treizeci de ani a fost arestat vineri pentru "tentativa de omor", "sechestrare cu acte de tortura si barbarie" si "furt agravat". Procuratura a solicitat detentie provizorie. O femeie, care pare a fi concubina lui, a fost acuzata de "posesie de bunuri furate"

Potrivit Le Parisien, cei doi sunt de nationalitate romana. Barbatul, pe nume Marius, este o persoana fara domiciliu fix iar concubina, in varsta de 25, se prostitueaza in padurea de la Fontainebleau. Cei doi au aparut vineri dupa-amiaza in fata parchetului din Melun.

Anchetatorii au prins suspectii cu ajutorul telefonului mobil pe care barbatul l-a furat de la batrana. Oprit pana miercuri, telefonul victimei a fost activat la un hotel din Rubelles. Acesta a fost gasit in posesia femeii.

Cei doi au fost arestati in orasul Melun. Conform primelor date ale anchetei, Marius, care se declara fara domiciliu fix, se afla in Franta de doua luni si locuieste, adesea, in masina sa. Politia a gasit in autovehicul o valiza apartinand victimei care continea obiecte furate din casa. Barbatul a negat acuzatiile.

Victima, care locuia singura, a fost gasit in stare grava pe 17 noiembrie, dupa ce a fost agresata in domiciliul sau din Villecerf, de catre un hot care, in cele din urma, a fugit crezand-o moarta. Barbatul a stat circa cinci ore in casa pensionarei. A lovit-o pe aceasta in cap cu o grinda de lemn. Femeia a fost gasita de vecini 22 de ore mai tarziu.