Un profesor de la Liceul de arta 'Plugor Sandor' din Sfantu Gheorghe este acuzat ca ar fi intretinut relatii sexuale cu o eleva in varsta de 12 ani, anunta Agerpres.

Politia a demarat cercetarile in acest caz iar conducerea Inspectoratului Scolar a decis suspendarea din activitate a profesorului pana la elucidarea cazului.

Sefa Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Covasna, Keresztely Irma a declarat, miercuri, ca plangerea a fost depusa la scoala de catre parintii minorei, iar ulterior a ajuns la Politie.

''Directoarea scolii ne-a adus o copie a plangerii, asa am aflat noi de acest caz (...) Nu ne putem pronunta asupra vinovatiei sau nevinovatiei dascalului, cercetarile sunt in curs, dar ca prima masura am dispus suspendarea acestuia din activitate pana la finalizarea cazului. Deci profesorul nu mai intra deocamdata la ore", a declarat Keresztely Irma. Aceasta a confirmat faptul ca eleva care reclama ca ar fi fost abuzata sexual are 12 ani.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie Covasna, Dumitru Ungureanu, a confirmat demararea cercetarilor in acest caz.

"Reclamatia a fost depusa ieri (marti - n.n) la Politie, iar in aceasta o minora acuza un adult ca a intretinut relatii sexuale cu ea. Facem cercetari sa vedem daca se adevereste sau nu", a spus Dumitru Ungureanu.