Realizatorul tv Serban Huidu a fost implicat, duminica, intr-un accident rutier grav produs pe DN 1, in dreptul localitatii brasovene Timisul de Sus, anunta Mediafax. Masina de teren la volanul careia se afla Serban Huidu a intrat pe contrasens, ciocnindu-se cu un autoturism Dacia Logan care circula regulamentar.

Serban HuiduFoto: Agerpres

In urma impactului si-au pierdut viata soferul autoturismului Dacia Logan - Lungu Stefan Balogh de 65 de ani - si Magda Draghici de 54 de ani, care se afla in dreapta soferului. O a treia persoana, Ion Garbis de 57 de ani, aflata in autoturismul Dacia Logan a fost ranita grav.

Realizatorul tv se afla in masina impreuna cu sotia sa, cei doi copii si bona acestora.

UPDATE 17:A treia persoana aflata in masina lovita duminica in accidentul provocat de Serban Huidu, care se afla in coma, a murit luni dimineata.

UPDATE 16: Cei doi copii ai lui Serban Huidu, in varsta de 2 si 4 ani, au fost externati duminica seara de la Spitalulul Judetean Brasov, unde le-au fost facute tomografii. In schimb, Serban Huid a ramas internat la Spitalul Judetean Brasov, desi are un traumatism cranian minor, avand in vedere "antecedentele sale neurologice".

UPDATE 15: Site-ul de stiri locale Newsbv.ro publica numele victimelor accidentului de duminica. Soferul Daciei Logan, care a decedat, este Lungu Stefan Balogh (65 ani), pasagerul din dreapta acestuia, care si-a pierdut viata in accident, este Magda Draghici (54 de ani), iar barbatul aflat in coma la spital este Ion Garbis (57 de ani).

UPDATE 14: Serban Huidu ramane internat la Spitalul din Brasov, urmand sa fie audiat atunci cand vor decide medicii.

UPDATE 13: Barbatul ranit grav, pasager al Daciei Logan, este in coma indusa. Pacientul, in varsta de 57 de ani, are hemoragie interna abdominala si leziuni ale organelor interne, fiind supus mai multor interventii chirurgicale, au anuntat reprezentantii Spitalului din Brasov.

UPDATE 12:In cazul in care ancheta privind circumstantele in care s-a produs accidentul il va gasi vinovat de ucidere din culpa, realizatorul tv Serban Huidu risca pana la 10 ani de inchisoare. Potrivit Codului Penal, articolul 178, "Codul Penal prevede pedeapsa cu inchisoarea de la 2 la 7 ani pentru ucidere din culpa. (...) Daca prin fapta savarsita s-a cauzat moartea a doua sau mai multor persoane, la maximul pedepselor prevazute in alineatele precedente se poate adauga un spor pana la 3 ani".

UPDATE 11: Reprezentantii Prima Tv spun ca nu stiu ce se va intampla cu emisiunea realizata de Serban Huidu si Mihai Gainusa: "In acest moment este mult prea devreme pentru un raspuns".

UPDATE 10: Serban Huidu nu avea interdictie de a sofa.

UPDATE 9: Politia urmeaza sa stabileasca daca, avand in vedere ca Serban Huidu a suferit un traumatism cranio-cerebral grav in urma accidentului produs la schi in decembrie 2010, medicul curant al acestuia si-a dat acceptul pentru ca realizatorul de televiziune sa sofeze.>

UPDATE 8: Politia rutiera face investigatii pentru comiterea infractiunii de ucidere din culpa de catre Serban Huidu, urmand sa propuna Parchetului masurile care se impun intr-un astfel de caz. Masinile implicate in accident urmeaza a fi expertizate pentru a fi stabilita viteza pe care o avea Huidu la momentul impactului, dar si cu cat rula autoturismul Logan din sensul opus. Toti martorii accidentului sunt asteptati la Politie pentru a da detalii cu privire la imprejurarile in care s-a produs

UPDATE 7: In anul 2009, lui Serban Huidu i-a fost ridicat temporar permisul auto dupa ce a fost prins de radar efectuand o depasire neregulamentara pe DN 1, la aproximativ un kilometru de locul producerii accidentului de astazi.

UPDATE 6: Persoana ranita din autoturismul Dacia Logan implicata in accident este operata de urgenta la aceasta ora, dupa ce a suferit mai multe leziuni interne.

UPDATE 5: Serban Huidu avea alcoolemie 0 in momentul producerii accidentului.

UPDATE 4: Serban Huidu are un traumatism cranian minor si este in afara oricarui pericol. Copiii sai si bona familiei vor fi si ei externati duminica si doar sotia sa ar mai putea ramane in spital.

UPDATE 3: Politistii spun ca accidentul s-a produs "din vina exclusiva" a omului de televiziune, care a circulat cu viteza mare intr-o zona in care viteza este limitata la 30 km/ora.

br>

UPDATE 2: Serban Huidu nu este ranit, dar a fost transportat la spital, unde urmeaza sa ii fie recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Sotia sa, cei doi copii si bona acestora au suferit mai multe traumatisme, dar starea lor este stabila.

UPDATE 1: Serban Huidu, sotia sa si cei doi copii au suferit diverse traumatisme in urma accidentului, dar sunt in stare stabila, la Spitalul Judetean Brasov, anunta Mediafax.

  • Accidentul soldat cu doi morti, produs din vina exclusiva a lui Serban Huidu

Accidentul s-a petrecut duminica, in jurul orei 11.55, pe DN 1, la intrarea in localitatea brasoveana Timisul de Sus, dupa ce masina de teren la volanul careia se afla Serban Huidu a intrat pe contrasens, ciocnindu-se cu un autoturism Dacia Logan care circula regulamentar.

In urma impactului si-au pierdut viata soferul autoturismului Dacia Logan - un barbat de 65 de ani - si o femeie de 54 de ani, care se afla in dreapta soferului.

Potrivit sefului Ambulantei Brasov, Magdalena Pirosca, unul dintre copiii lui Serban Huidu a suferit traumatisme minore si un traumatism cerebral, dar fara pierderea cunostintei, si a fost transportat la Spitalul de Copii din Brasov. Celalalt copil a fost preluat si el de o ambulanta SMURD si dus la acelasi spital. Conform sursei citate, cei doi copii, in varsta de 2 si 4 ani, sunt in stare stabila. Sotia lui Serban Huidu are un traumatism toracic, cu fractura de col femural si un traumatism la genunchi. Ea a fost transportata la Spitalul Judetean Brasov impreuna cu o alta femeie care se afla in masina lui Huidu si care este bona copiilor, aceasta avand rani usoare.

Serban Huidu a fost dus si el la spital, insa nu este ranit, urmand ca la unitatea medicala sa ii fie recoltate probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Dupa recoltarea probelor biologice, realizatorul TV urmeaza sa fie dus la Politie pentru audieri, a precizat purtatorul de cuvant al Politiei Brasov, Liviu Naghi.

Primele cercetari ale politistilor arata ca accidentul s-a petrecut din "vina exclusiva" a lui Serban Huidu. Potrivit politistilor aflati la fata locului pentru cercetari, Serban Huidu le-a spus anchetatorilor ca ii pare rau si ca nu stie cum s-a petrecut accidentul. Politistii au anuntat ca, avand in vedere conditiile meteorologice si starea carosabilului, viteza regulamentara in acea zona era de 30 de kilometri la ora, ei neputand preciza cu ce viteza conducea Huidu.

Pe portiunea de drum unde s-a produs accidentul sensurile de mers sunt despartite de linie continua, astfel ca depasirea este interzisa.

  • Huidu, accident grav la schi, in decembrie anul trecut

Serban Huidu a fost victima unui grav accident produs pe o partie de schi din Austria, in decembrie anul trecut, el aflandu-se in coma cateva zile in urma acelui incident. Recuperarea medicala a realizatorului tv a durat cateva luni.

Pe 29 decembrie 2010, realizatorul TV Serban Huidu a fost internat in stare grava la Spitalul Universitar din Innsbruck, dupa ce a suferit un accident pe o partie de schi din apropierea statiunii austriece. El a fost mentinut un timp in stare de coma indusa, din care a iesit pe 1 ianuarie. La aproximativ o saptamana dupa internare, Serban Huidu a parasit sectia de Terapie Intensiva si a fost mutat intr-o rezerva a spitalului din Innsbruck. Totodata, Serban Huidu a inceput atunci exercitiile fizice de recuperare.

Serban Huidu a revenit pe 4 februarie in Romania. La momentul respectiv, reprezentantii Prima TV au declarat ca Serban Huidu se simte bine si isi continua recuperarea. Pe 14 februarie, el si-a vizitat colegii din studioul Kiss FM, iar pe 9 martie, a aparut in prima editie din noul sezon al emisiunii "Cronica Carcotasilor" de la Prima TV. Intre timp, Huidu si-a reluat rolul de prezentator si realizator al emisiunii "Cronica carcotasilor", alaturi de Mihai Gainusa.