Un tir încărcat cu 22 de tone de sucuri s-a răsturnat într-un şanţ, luni dimineaţă, pe DN 2, între localităţile buzoiene Spătaru şi Costeşti, în urma coliziunii cu o Dacia Logan al cărei şofer a fost grav rănit. Circulaţia rutieră în zonă a fost restricţionată aproximativ o oră, însă la ora transmiterii acestei ştiri traficul a revenit la normal, anunta Mediafax.

Din primele informaţii, şoferul tirului care se îndrepta dinspre Bucureşti spre Bacău nu a putut evita impactul cu atutoturismul Dacia înmatriculat în Bacău, al cărui şofer ar fi făcut o manevră periculoasă, pe fondul vitezei. În urma coliziunii dintre cele două autovehicule, tirul a ajuns în şanţ răsturnat pe partea dreaptă, în timp ce Dacia a fost proiectată în afara şoselei, pe celălalt sens de mers.

Autoturismul a fost distrus în întregime, motorul fiind găsit de poliţişti la aproximativ 50 de metri de restul caroseriei. În momentul în care s-a răsturnat, la autoturism s-a produs un incendiu pe care pompierii l-au stins imediat ce au ajuns la faţa locului. Şoferul Daciei a fost rănit grav, el fiind preluat de o Ambulanţă şi transportat la Spitalul Judeţean Buzău. Şoferul tirului a reuşit să iasă din cabină, el declarând ulterior că totul s-a întâmplat foarte repede şi că nu a putut evita impactul cu maşina.

Circulaţia pe DN2 85 între Costeşti şi Spătaru a fost restricţionată aproape o oră, însă la ora transmiterii acestei ştiri traficul a revenit la normal.

În zonă este aşteptat un alt tir care să preia încărcătura din autovehicul, precum şi o macara care să repună pe roţi autovehiculul de mare tonaj răsturnat în şanţ.