George Marinescu, fost prezentator al "Telejurnalului" la Televiziunea Romana, intre 1969 si 1990, a murit. Acesta era internat la o clinica privata din Capitala, potrivit unor surse din Televiziunea publica, citate de agentia Mediafax.

In timpul Revolutiei Romane, George Marinescu a anuntat, in dimineata de 22 decembrie 1989, ca "Ministrul fortelor armate (n.r. - generalul Vasile Milea) a actionat ca tradator impotriva independentei si suveranitatii Romaniei si, dandu-si seama ca este descoperit, s-a sinucis".

George Marinescu si-a facut autocritica la cateva minute de la proclamarea Televiziunii Romane Libere: "Imi fac mea culpa in numele colegilor din Televiziune".

"Mi-am luat inima in dinti si am zis ca asa e bine sa fac. Multi mi-au spus ca am facut o prostie mare de tot.

Mi-am cerut scuze pentru ceva ce nu facusem eu. Prezentasem tot felul de stiri cu recorduri interplanetare la recoltat tone de sfecla. Minciuni, era clar. Sotia mea era acasa, cu fiica-mea, care era eleva. Au primit un telefon, voce de barbat, nu stiu nici acum cine a fost. I s-a spus ca domnul Marinescu trebuie sa ajunga urgent acasa. 'Pentru ce?', a intrebat nevasta-mea. 'Vorbeste prea mult', i s-a raspuns.

Era in dupa-amiaza zilei de 22", spunea Marinescu intr-un interviu acordat cotidianului Adevarul, publicat pe 23 martie 2010.

Dupa evenimentele din decembrie 1989, George Marinescu a fost numit director la televiziunea Guvernului Romaniei, post in care a ramas timp de sapte ani.

Anul trecut, la 70 de ani, Marinescu prezenta o emisiune politica la Televiziunea Romania de Maine, a Universitatii "Spiru Haret".