La deschidere, Therme Bucuresti va fi nu numai cel mai atractiv centru cu apa termala din Romania, ci si un paradis al curiozitatilor, un loc plin de noutati absolute si realizari unice – atat pentru Romania, cat si pentru intregul continent european. Therme Bucuresti, cel mai mare complex cu apa termala din Romania, este un proiect care, dincolo de unicitate, inovatie si cifre legate de investitii, va fi un loc unde vizitatorii vor fi martorii multor premiere si recorduri. Iata cateva astfel de superlative.

Therme BucurestiFoto: Therme Bucuresti

Therme Bucuresti - un proiect cat 37 de terenuri de fotbal

Lista recordurilor realizate de Therme Bucuresti incepe cu impresionantele dimensiuni ale proiectului, care se intinde pe o arie de peste 250.000 de metri patrati, aproape cat 37 de terenuri de fotbal. Va fi cel mai mare centru de wellness, relaxare si distractie bazat pe ape termale din Romania, un complex care poate gazdui simultan peste 4.000 de vizitatori, indoor. Prin dimensiune si prin caracteristicile sale unice, Therme Bucuresti va fi cu siguranta unul dintre principalele puncte de atractie atat pentru locuitorii capitalei si ai marilor centre urbane din apropiere, cat si pentru turisti.

Cele mai multe saune – toate diferite!

Therme Bucuresti va pune la dispozitie vizitatorilor 8 piscine, in toate anotimpurile, 7 zile din 7. Dupa sau intre reprizele de baie in piscine, clientii vor putea alege una dintre spectaculoasele saune. Saunele, cu temperaturi intre 50 si 90 grade si capacitate de pana la 40 de persoane, au fost concepute tematic, fiind diferite intre ele: fiecare are un anumit design, parfum specific si ambianta sonora, fiind destinate si unor ritualuri de infrumusetare - impachetari in ciocolata sau miere, peeling, aromaterapie.

Cea mai sanatoasa si pura apa termala, din cel mai adanc foraj realizat dupa’ 89

La Therme Bucuresti, apa termala este adusa la suprafata de la o adancime de peste 3.100 de metri. Forajul este o dubla premiera pentru Romania moderna: este cel mai adanc foraj de apa termala realizat dupa ‘89 si foloseste o tehnica revolutionara, care pastreaza toate calitatile fizice si chimice ale apei, pana la suprafata. Drumul pe care apa din adancuri il parcurge pana la suprafata este comparabil cu lungimea uneia dintre cele mai cunoscute artere din Bucuresti – Calea Victoriei.

In starea sa naturala, apa termala este pura, avand o temperatura de peste 70 de grade Celsius, nefiind contaminata de microbi sau alte microorganisme. Sistemele de filtrare utilizate la Therme Bucuresti asigura un nivel extrem de ridicat al sigurantei, din punct de vedere al sanatatii publice. Apa extrasa de la peste 3.000 de metri adancime trece printr-un proces care elimina excesul de saruri (de calciu, sulf si carbon), pentru ca la final sa fie supusa unui tratament cu ozon, astfel incat sa ajunga in stare cat mai pura la piscine si tobogane. Sistemul de filtrare si curatare a apei termale din piscine presupune recircularea intregii cantitati la fiecare 4 ore.

Cea mai mare plantatie de palmieri din Europa si cea mai mare gradina botanica din Romania

Cu cele peste 800.000 de plante, pe o suprafata totala inverzita de 18.000 mp, la Therme Bucuresti se formeaza cea mai mare gradina botanica de interior si exterior din Romania. Vizitatorii vor putea admira 1.200 copaci saditi in exterior, 3.000 de arbusti si cei 500 de palmieri din interior, care la randul lor, reprezinta un alt superlativ – cea mai mare plantatie de palmieri de pe continentul european.

O fatada grea cat 800 de Loganuri

Fatada constructiei este autoportanta - nu are nevoie de stalpi de sustinere - si, cu greutatea sa de 1.100 de tone, cantareste cat 800 de Dacii Logan, fiind cea mai mare de acest fel din Romania. De asemenea, fatada are cea mai mare deschidere fara stalpi, de 36 de metri. Acoperisul retractabil, cu o suprafata de 900 mp, este un colos transparent care cantareste 150 de tone si este cel mai mare acoperis retractabil construit vreodata intr-o zona seismica.

Citeste si: