Daria Kasatkina (12 WTA) a acordat recent un interviu în care a recunoscut că este lesbiană și le-a recomandat jucătorilor de tenis din Rusia să-și schimbe cetățenia.

Daria KasatkinaFoto: Javier Garcia / Shutterstock Editorial / Profimedia

Daria Kasatkina recunoaște că are o iubită și vrea ca jucătorii de tenis ruși să-și schimbe cetățenia

Într-un interviu acordat unui jurnalist din țara natală, Daria Kasatkina a recunoscut că este lesbiană și are o iubită, adăugând și că le recomandă jucătorilor de tenis tineri din Rusia să-și schimbe cetățenia pentru a avea șanse mai mari de a ajunge în top.

„Cred că generația care are acum 16-17 ani are încă o șansă. Ei joacă deja, există șanse să plece și să joace pentru alte țări. Nu au fost norocoși, dar încă mai au o șansă.

Iar pentru cei care sunt mai tineri... Nu știu. Toți cei care pleacă din Rusia și pătrund la un nivel înalt în următorii ani, nu știu, cinci ani, sunt niște oameni asumați.

Cred că mulți copii talentați, ai căror părinți vor avea ocazia, își vor schimba probabil cetățenia.

Ca să fiu sinceră, avem deja astfel de întrebări cu toții, pentru că am văzut cu toții, am fost suspendați de la Wimbledon și nu știm ce se va întâmpla în continuare.

Și chiar pot să le spun copiilor: dacă există o astfel de oportunitate, oameni buni, schimbați-vă cetățenia și mergeți să vă îndepliniți visurile.

Este greu şi nu are rost să stai mult ascunsă (n.r. despre orientarea ei sexuală). Va fi greu pentru creier până când o spui. După aceea, este clar că fiecare trebuie să aleagă cum vrea să se deschidă şi în ce măsură. Cel mai important este să fii bun cu tine însuţi.

Există subiecte şi mai importante care sunt interzise, ​​aşa că nu este de mirare. A fi homosexual în Rusia îți îngreunează viața” - Daria Kasatkina.

Homosexualitatea a fost considerată o crimă în Rusia până în 1993 şi o boală mintală până în 1999.

Daria Kasatkina nu a putut evolua la Wimbledon 2022 din cauza deciziei organizatorilor de la All England Club de a interzice participarea sportivilor din Rusia și Belarus ca sancțiuni pentru invadarea Ucrainei.​

Scandalul ia amploare: Jucător rus de Top 10 ATP ia în considerare schimbarea cetățeniei

Daria Kasatkina și iubita sa, patinatoarea Natalia Zabiiako

Într-o postare pe contul personal de Instagram, Daria a recunoscut că este lesbiană și a prezentat o poză cu patinatoarea Natalia Zabiiako, cea care-i este iubită.

În vârstă de 27 de ani, Natalia este născută la Tallinn, a reprezentat de-a lungul timpului Estonia și Rusia, iar acum concurează pentru Canada.