Simona Halep a trecut fără emoții de Magdalena Frech (6-4, 6-1, după doar 66 de minute de joc) și s-a calificat în optimi la Wimbledon 2022. Campioană în 2019, eleva lui Patrick Mouratoglou va avea o misiune mult mai dificilă în runda următoare a turneului de la All England Club.

Simona HalepFoto: Glyn KIRK / AFP / Profimedia

De știut:

  • Următoarea adversară a Simonei Halep de la Wimbledon va fi Paula Badosa (favorită 4), după ce iberica a trecut de Petra Kvitova (campioana din 2011 și 2014).
  • Pentru calificarea în optimi, Simona Halep va primi un cec în valoare de 190.000 de lire sterline (aproximativ 220.000 de euro).
  • La această ediție de la Wimbledon nu sunt acordate puncte (din cauza neînțelegii dintre WTA/ATP și organizatorii de la All England Club pe subiectul interzicerii sportivilor din Rusia și Belarus de la al treilea Grand Slam al anului).

Rezumatul partidei dintre Simona Halep și Magdalena Frech

Cum arată traseul virtual al Simonei Halep la Wimbledon 2022

Turul I: 6-3, 6-2 vs Karolina Muchova

Turul II: 7-5, 6-4 vs Kirsten Flipkens

Turul III: 6-4, 6-1 vs Magdalena Frech

Optimi: Paula Badosa

Sferturi: Amanda Anisimova

Semifinale: Elena Rybakina / Alize Cornet

Finala: Ons Jabeur / Jelena Ostapenko.

Simona Halep - Magdalena Frech 6-4, 6-1, în turul trei de la Wimbledon 2022

6-1 Halep returnează excelent și se impune după doar 66 de minute de joc. Românca s-a calificat în optimi la Wimbledon 2022.

5-1 Simona începe excelent gameul, Frech reduce din diferență (40-30), dar românca evită emoțiile.

4-1 Simona se mișcă tot mai bine, accelerează și o domină în aceste momente pe adversară. Frech salvează prima minge de break, dar Halep se impune pentru a treia oară în set la retur.

3-1 Game foarte bun de serviciu pentru Halep, care își confirmă avantajul și se apropie de victorie.

2-1 Simona se deplasează bine pe teren, dar comite din ce în ce mai multe erori cu backhandul. După mai multe schimburi lungi, Simona fructifică a treia minge de break.

1-1 Halep alternează bine loviturile și forțează erori din partea adversarei. Simona ratează două lovituri consecutive de rever și îi oferă două mingi de break adversarei. Românca o salvează pe prima. Un raliu lung este câștigat de Frech, după o minge prea lungă a Simonei - rebreak.

1-0 La fel ca în primul set, Simona începe mai bine și face break.

6-4 Simona servește perfect și închide setul după 33 de minute de joc.

5-4 Frech a echilibrat jocul, este mai agresivă (vine la fileu) și o incomodează mai des pe Simona. Halep ratează două retururi consecutive și Magdalena se apropie.

5-3 Magdalena prinde linia de fund cu un lob și Simona îi oferă pe tavă breakul: a făcut dublă greșeală.

5-2 Magdalena și-a pus la punct serviciul și câștigă gameul la 0 (a închis cu un as).

5-1 Simona domină autoritar, controlează punctele și îi oferă puține șanse adversarei.

4-1 Magdalena începe bine gameul, Simona egalează la 30, dar Frech punctează până la urmă pe tabelă.

4-0 Frech câștigă două puncte la retur, dar Simona închide gameul cu un as.

3-0 Combinație superbă a Simonei: scurtă urmată de voleu. Încă un game în care românca pune mare presiune la retur. Magdalena comite foarte multe erori. Frech ratează un lob, Simona profită și face și al doilea break.

2-0 Început excelent de meci pentru Halep, care își face și serviciul fără probleme.

1-0 Meciul începe cu Frech la serviciu. Game foarte de retur pentru Halep, care se impune la 15.

Botic van de Zandschulp l-a învins în patru seturi pe Richard Gasquet. Pe Terenul 2 urmează meciul dintre Simona Halep și Magdalena Frech.

​Cine este Magdalena Frech

24 de ani, născută la Lodz, Polonia. Are 1.71 metri și cel mai sus în clasamentul WTA a fost pe locul 86 (aprilie 2022). A câștigat din tenis $903.937. Nu are niciun titlu WTA în palmares, iar în prezent se află pe locul 92 mondial.

Simona Halep și Magdalena Frech s-au mai întâlnit de două ori până acum, iar sportiva noastră s-a impus de fiecare dată: 6-2, 6-0 la Praga (2020) și 6-4, 6-3 la Australian Open (2022).