Peste 45.000 de romani studiaza in strainatate, iar destinatia preferata este Marea Britanie, sustin reprezentantii IntegralEdu. Compania a anuntat ca weekendul acesta organizeaza World Education - targ de consultanta educationala pentru studii in strainatate. La eveniment vor participa reprezentanti din peste 40 de universitati din Marea Britanie, Olanda, Danemarca, Austria, Grecia, Spania, Elvetia, Italia, Liechtenstein si Noua Zeelanda, iar liceenii pot afla care sunt conditiile de admitere la licenta, master si MBA.

Studii in strainatateFoto: world-education.ro

World Education Fair va avea loc in acest weekend, 21 si 22 februarie, la hotel Athenee Palace Hilton din Bucuresti, intre orele 10:00 si 17:00, anunta compania de consultanta educationala IntegralEdu, intr-un comunicat remis HotNews.ro. Organizatorii precizeaza ca participarea la targ este gratuita.

Vezi aici universitatile participante la targ

Compania estimeaza ca, in acest moment, peste 45.000 de studenti romani studiaza in strainatate. IntegralEdu precizeaza ca universitatile britanice au inasprit conditiile de admitere, dar Marea Britanie ramane in topul preferintelor datorita imprumuturilor guvernamentale de pana la 9.000 de lire sterline pe an, pentru studii de licenta, bani rambursabili doar dupa terminarea studiilor, gasirea unui loc de munca si atingerea unui anumit nivel salarial.

Specializarile cautate de romanii care pleaca sa studieze in strainatate sunt arhitectura, economie, IT, drept international, drept european, turism si cele cu profil tehnic, sustine compania de consultanta educationala.

Compania anunta ca va organiza targuri de consultanta educationala saptamana viitoare, 23-27 februarie, intre orele 18:00-20:00, in urmatoarele orase:

  • 23 februarie: Ploiesti - Hotel Central Ploiesti
  • 24 februarie: Brasov - Kronwell Hotel
  • 25 februarie: Piatra Neamt - Central Plaza Hotel
  • 26 februarie: Suceava - Hotel Zamca
  • 27 februarie: Iasi - Grand Hotel Traian