Prima tara in topul preferintelor romanilor pentru studiile in strainatate este Marea Britanie; ea este urmata de Danemarca, unde taxele de scolarizare sunt zero, iar pe locul trei este Olanda. Clasificarea s-a facut pe baza datelor furnizate de persoanele inregistrate la editia din toamna a RIUF - Romanian International University Fair, anunta Educativa intr-un comunicat remis HotNews.ro. In ceea ce priveste domeniile de studiu preferate de tineri, anul acesta a programele de studiu axate pe IT si Informatica au fost detronate de Management si Business.

Targul International de UniversitatiFoto: Agerpres

Marea Britanie se mentine in topul celor mai populare destinatii universitare in randul tinerilor romani. 65% dintre persoanele care s-au inscris la Targul international de universitati - RIUF si-au exprimat interesul si pentru aceasta tara, se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro de catre Educativa. Pe locul al doilea, cu un procent de 47%, se afla Danemarca, unde taxele de scolarizare sunt zero, iar pe locul trei este Olanda (42%) - datorita numarului mare de programe cu predare in limba engleza oferite.

Danemarca si Olanda au inregistrat o crestere in preferintele tinerilor, fata de 2012, cand se aflau pe locurile patru si cinci. Cele doua state au luat locul Germaniei si Statelor Unite. Pe locul patru se afla chiar Romania, pe care 41% dintre respondenti o includ ca varianta pentru continuarea studiilor, potrivit grupului care dezvolta produse si servicii educationale.

Educativa anunta ca peste 30 de universitati din aceste tari vor fi prezente la Romanian International University Fair pe 4 si 5 octombrie, la Sala Palatului, in Bucuresti.

Domeniile preferate ale tinerilor romani

In ceea ce priveste domeniile de studiu preferate de tineri, pe primele locuri in 2014 se claseaza programe de Management (35%), Business (27%), Marketing (26%) si Stiinte Politice si Relatii Internationale (24%). Programele de studiu axate pe IT si Informatica, dar si de Economie, nu mai prezinta acelasi interes cum o faceau in urma cu doi ani - programele de IT au coborat de pe locul doi pe locul sapte, iar Economia de pe trei pe noua, se arata in comunicat.

Organizatia anunta ca la targ vor fi prezenti reprezentanti a 50 de universitati, consilieri educationali si de orientare in cariera, asociatii studentesti sau scoli de limbi straine. Inscrierile pentru participarea la targul international RIUF se fac prin completarea unui formular pe www.riuf.ro.