Sky Tower a ajuns la finalizarea structurii, fiind oficial cea mai inalta cladire din tara cu o inaltime de 137 metri. In prezent, se monteaza fatadele etajelor superioare, iar in interior se fac finisajele. Cladirea va fi data in folosinta spre finalul acestui an. (Articol webPR)

SkyTowerFoto: Sky Tower

Localizat in apropierea statiei de metrou Aurel Vlaicu, Sky Tower este detinut de Raiffeisen Property International si a fost construit pe terenul de 4 hectare al fostei Fabrici de Elemente pentru Automatizari. Locul, lasat in paragina si distrus de timp, isi contureaza acum o noua fata, odata cu aparitia turnului de birouri insotit de alte doua cladiri, Floreasca Office si Promenada Shopping Center, in cadrul proiectului Floreasca City. Costurile pentru construirea celor trei cladiri s-au ridicat la peste 250 de milioane de euro.

Cladirea de birouri beneficiaza de BMS (Building Management System) care asigura eficientizarea consumului de energie pe toata suprafata. Avantajul acestui sistem il reprezinta reducerea costurilor de intretinere cu pana la 30%. BMS este un sistem automatizat care are functia de control, monitorizare si optimizare a diverselor actiuni care se petrec in interiorul cladirii sau in jurul acesteia. Vorbim de sistemele de alimentare cu energie electrica, cele de luminat, sistemele de climatizare si cele de securitate.

SkyTower

SkyTower

Foto: Sky Tower

Dupa declinul cauzat de criza economica, piata imobiliara da semne usoare de revenire, iar tendintele in constructii merg din ce in ce mai mult pe realizarea de astfel de cladiri eficiente, usor de intretinut si fara costuri prea mari.

Unul dintre avantajele principale ale cladirii este localizarea pe harta Bucurestiului. Angajatii pot ajunge la birou in timp util cu metroul care se afla la doar 2 minute distanta sau pot alege tramvaiul 5 si autobuzele 182 si 282, care opresc chiar la intrarea in complex, pe strada Barbu Vacarescu. Primii chiriasi care vor lucra in Sky Tower vor fi cei de la Raiffeisen Bank. Sediul central al bancii austriece va ocupa sase din cele 37 de etaje.

Fata de centrul Capitalei, Sky Tower se afla la o distanta de 10 minute cu masina, iar fata de Aeroportul Henri Coanda se afla la 20 de minute. Turnul de birouri are peste 530 de locuri de parcare in subteran, dar va beneficia de parcare si la suprafata. Fiecare etaj are o suprafata de 1.150 de metri patrati, spatiu ce poate fi compartimentat in functie de preferintele chiriasilor. Cladirea a fost proiectata in asa fel incat toate birourile beneficiaza de lumina naturala, ceea ce inseamna si o reducere a iluminatului pe parcursul zilei.