Sky Tower Bucuresti, cea mai inalta cladire din Romania, mai are putin pana la finalizarea lucrarilor de structura, prevazuta pentru luna iulie a acestui an. Situat la intersectia Bvd. Barbu Vacarescu si soseaua Pipera, langa noul pasaj, Sky Tower va avea 137 de metri, cu 36 de etaje si un etaj tehnic. Cladirea este gandita ca un spatiu de birouri, la ultimele doua etaje urmand a fi amenajate si un spatiu pentru conferinte si un bar cu vedere panoramica asupra Bucurestiului. (Articol webPR)

Sky Tower PanoramaFoto: Sky Tower

Sky Tower a fost gandit ca un proiect premium pentru mediul corporatist si inovativ pentru piata constructiilor civile din Romania. Astfel, de la lumina naturala prezenta in toate spatiile pentru birouri (un detaliu unic pentru piata romaneasca spun constructorii), promovarea sistemului BMS (building management system) si inalta eficienta energetica a cladirii, la accesul facil la locatie si in cladire (lifturi de mare viteza pentru etajele superioare), dimensionarea unei parcari generoase (de peste 12000 de metri patrati) si adoptarea SMS (security management system), toate detaliile au fost avute in vedere pentru impunerea Sky Tower ca un veritabil punct de reper pentru piata spatiilor de tip office, dar si al Bucurestiului arhitectonic modern.

Alaturi de Sky Tower se vor afla Floreasca Office si Promenada Mall. Floreasca Office va avea 16.000 de metri patrati spatiu de inchiriat, iar mallul 114.000 de metri patrati. In ce priveste cladirea Sky Tower, cea mai impresionanta dintre ele, aceasta va dispune de 41.000 de metri patrati utili Clasa A pentru birouri. Conform proprietarului, mari companii internationale, prezente pe piata romaneasca si ale caror nume nu ne-au putut fi dezvaluite in aceasta etapa, sunt interesate sa fie parte a proiectului Sky Tower prin (re)locarea diferitor activitati in cadrul acestuia.

In prezent constructia se afla la etajul 26, ritmul de executie fiind de un etaj la 6 zile conform constructorului Strabag. In cateva saptamani, chiar nefinalizata, Sky Tower va deveni oficial cea mai inalta cladire nu doar din Bucuresti, dar si din Romania. Sky Tower va fi de altfel cea mai inalta cladire construita de austriecii de la Strabag dupa cladirea Opera Tower din Frankfurt, cu 170 de metri si 42 de etaje. Structura cladirii este prevazuta a fi finalizata la inceputul lunii iulie, iar finisajele interioare incheiate pana la sfarsitul anului.