Antreprenorii acceptati in programul StartUp Nation au obligatia sa isi asigure echipamentele, iar bugetul necesar pentru aceste asigurari difera in functie de specificul firmei, de activitate dar si de zona in care isi desfasoara activitatea. Pe langa asigurarea obligatorie a echipamentelor, exista si posibilitati de protectie suplimentara, spre exemplu, in cazul in care un client sufera prejudicii din cauza unui angajat neatent, sau a unui echipament defect. Care sunt principalele daune platite de asiguratori? Ce asigurari suplimentare are la dispozitie un antreprenor si cum l-ar putea ajuta ele?

Daniel StoicaFoto: Smile Media

"Principalul risc pentru care asiguratorii achita despagubiri se refera la incendii, urmat indeaproape de furturi. Totodata, exista un numar ridicat de solicitari de despagubire care se refera la inundatii sau la refulari ale apei de conducta", explica Daniel Stoica, Manager Produs, Echipa Produse Asigurari Micro BCR.

Atunci cand te confrunti cu un eveniment neprevazut, protectia suplimentara te ajuta sa reduci impactul asupra activitatii. Iar pentru a decide la ce asigurari suplimentare sa te uiti, este indicat sa faci o evaluare a riscurilor in functie de activitatea firmei si sa te gandesti cu ce ai putea sa te confrunti in activitatea ta.

"Daca esti o firma bazata exclusiv pe productie, poti avea probleme in cazul in care nu-ti vei putea desfasura activitatea. Pentru aceste situatii, exista protectia in cazul intreruperii activitatii, astfel pentru perioada in care nu exista productie din cauza unui echipament defect de exemplu, esti acoperit", arata specialistul bancar.

In cazul in care vorbim despre o firma de prestari servicii, atunci este indicat sa sa te gandesti si la raspunderea fata de clientii tai. Spre exemplu, daca se aduc prejudicii clientilor, fie din vina unui angajat neatent, fie din vina unui echipament defect, poti fi acoperit printr-o polita de tip raspundere civila.

Pentru tine ca antreprenor, cel mai important este ca procesul de acordare a despagubirii in cazul unei daune, sa fie simplu si rapid.

Daniel Stoica ne arata ce buget trebuie sa-si stabileasca un antreprenor pentru asigurarile obligatorii, ce ar trebui sa aiba in vedere cand isi alege asiguratorul si care sunt optiunile de protectie suplimentara la care ar trebui sa se gandeasca.

Vezi si: