Rusia monitorizeaza atent activitatea militara a Statelor Unite si a NATO in Marea Neagra si va reactiona pentru a mentine securitatea frontierelor sale sudice, a declarat reprezentantul permanent al Moscovei la NATO, Alexander Grushko, citat de agentia TASS.

Alexander GrushkoFoto: missiontonato.ru

"Este clar ca vom reactiona la astfel de lucruri, pentru a ne consolida securitatea la frontierele sudice", a afirmat Alexander Grushko.

"Nu am vazut pana acum o implementare concreta a deciziilor NATO de a isi intari prezenta in Marea Neagra, dar Alianta discuta aceasta idee. Spre exemplu, a fost discutata propunerea de constituire a unui grup naval permanent, care ar include si tari NATO ce nu sunt localizate in zona Marii Negre, ca state partenere", spune diplomatul rus.

"Din punctul nostru de vedere, aceasta initiativa va afecta negativ situatia deja complicata din Marea Neagra, cauzata de activitatea militara in crestere a NATO. Ea poate submina formatele de cooperare existente in regiunea Marii Negre. Statele Unite incearca sa cucereasca aceasta zona cu ajutorul navelor sale echipate cu sisteme Aegis, ce au un serios potential anti-racheta si cresc riscurile de destabilizare in regiune", a incheiat Alexander Grushko.