Un tribunal moscovit a ordonat confiscarea unui conac britanic din Oxfordshire in valoare de 140 milioane de lire sterline, informeaza The Telegraph.

HotNews.roFoto: Hotnews

Instanta din districtul moscovit Tverskoi a decis joi ca Park Place Estate, un conac vechi de 300 de ani, sa fie confiscat drept compensatie pentru sutele de milioane de lire pe care Andrei Borodin le-ar fi furat de la o banca pe care o detinuse.

Borodin a facut miliarde ca director executiv si coproprietar al Bancii Moscovei, dar a fugit din Rusia in 2011 dupa ce a fost acuzat de frauda masiva. El a cumparat proprietatea la scurt timp dupa aceea.

Conacul a apartinut lui Frederick Prince of Wales si are 80 de hectare de parcuri, momumente de pattrimoniu, grajduri, debarcader etc.

Vanzarea pentru 140 mil. lire sterline (circa 178 mil. euro) a facut ca acest conac sa devina cea mai scumpa casa din Marea Britanie.

Sansele ca proprietatea sa ajunga pe mana sistemului judiciar rusesc sunt minime, scrie Telegraph, in conditiile in care Borodin a primit azil politic in Marea Britanie in 2013.