Conflictele geopolitice din Rusia, preturile anemice la petrol si rubla slabita au ajutat cea mai mare companie listata la bursa din sectorul agrobusiness din Rusia sa se dezvolte extrem de rapid, scrie Bloomberg, citat de Mediafax.

Ros Agro are planuri ambitioase de a construi ferme de porci si sere in centrul si estul Rusiei, precum si de achizitii, prin vanzarea actiunilor listate la bursa in Marea Britanie.

Compania ar urma sa fie prima firma din Rusia care pune la vanzare actiuni in Londra, ceea ce ilustreaza o renastere a fermierilor rusi in miliardari.

Ros Agro, detinuta de miliardarul Vadim Moshkovich, va strange 250 de milioane de dolari pentru a finanta investitiile si pentru a acoperi cota de piata ramasa neocupata dupa sanctiunile impuse si reducerea importurilor alimentare.

"Compania va investi agresiv si va creste. Devalorizarea rublei a facut acest sector foarte atractiv din perspectiva generarii de bani", a spus Svyatoslav Arsenov, care gestioneaza 300 de milioane de dolari in cadrul UralSib Asset Management din Rusia.