Riscul unui razboi deschis intre Ucraina si Rusia este mai mare decat acum un an, afirma presedintele ucrainean, Petro Porosenko, catalogand recentele declaratii atribuite omologului sau rus, Vladimir Putin - care ar fi spus ca "frontierele nu sunt importante" -, un avertisment adresat Europei, transmite Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Intrebat, intr-un interviu acordat Bild, cat de mare este riscul unui razboi deschis, Porosenko a raspuns: "Este mult mai mare decat anul trecut. Rusia nu a implementat nici macar un punct al Acordului Minsk. In schimb, circa 8.000 de militari rusi, inclusiv comandanti, sunt pe teritoriul Ucrainei, au fost acumulate noi capacitati militare langa frontiera si exista frecvent exercitii militare".

"Rusia investeste mult in pregatirile pentru razboi si nu primim nicio explicatie pe aceasta tema", a adaugat presedintele Ucrainei.

Petro Porosenko a laudat jurnalistii revistei Bild care au obtinut de la Vladimir Putin, intr-un interviu, o afirmatie in care admitea ca, pentru el, "frontierele nu sunt importante".

"Le transmit felicitari jurnalistilor pentru ca l-au facut pe Vladimir Putin sa recunoasca acest lucru. Pentru ca pana acum el actionase conform acestei atitudini, dar nu recunoscuse niciodata acest lucru. Noi, in Ucraina, stim ca el nu ne recunoaste frontierele. Astfel ca aceasta declaratie este adresata celorlalte state europene, sugerand ca se poate intampla oricui. Vladimir Putin nu accepta linii rosii si poate anexa orice alta tara sub pretextul presupuselor discriminari care ar viza minoritati ruse. Si in Germania aveti minoritati ruse...", a atras atentia Porosenko.