72% dintre rusi sustin interventia militara a presedintelui Vladimir Putin in Siria. Este o crestere importanta de la un sondaj similar facut luna trecuta, noteaza Digi 24. Atunci, doar 39% dintre respondenti considerau ca Rusia ar trebui sa efectueze lovituri aeriene in Siria. Saltul urias in sondaje se explica prin masiva campanie de propaganda a presei de stat din Rusia, care este cea mai importanta sursa de informare pentru majoritatea rusilor.

Sarah Rainsford, corespondent BBC, afirma ca "Acestea sunt stirile cu care principalele trei canale au inceput jurnalele. Dupa cum puteti vedea, Siria a dominat titlurile din nou. Mesajul care merge catre publicul rus este ca politica Americii in Siria a dat gres si acum Rusia preia controlul si vaneaza gruparea Stat Islamic. Televiziunea aici este foarte puternica. Pentru 7 din 10 rusi, televiziunea este principala sursa de informatie. Asa ca haideti sa aflam ce cred despre ce se petrece in Siria."

"Se pare ca mesajul televizat are efectul scontat. Cel putin acum, majoritatea oamenilor sustine campania Rusiei in Siria. Dar desigur, acesta este doar inceputul, si daca razboiul se prelungeste, opinia s-ar putea schimba", spune corespondentul BBC.

"Cred ca este foarte important sa luptam cu gruparea Stat Islamic. Cred ca intreaga lume ar trebuie sa sustina Rusia in Siria, pentru ca operatiunea noastra militara de acolo este transparenta. Rezultatele se pot vedea pe Internet. Actiunile noastre au efect", afirma un cetatean rus.

"Cred ca a fost nevoie de asta din cauza terorismului din Siria. Cred ca tara noastra incearca sa salveze pacea oamenilor. Asta este viziunea noastra. Nu ataca locurile unde traiesc oameni pasnici", spune un alt cetatean rus.