Rusia va lua in considerare trimiterea de trupe in Siria daca Damascul va solicita acest lucru, a declarat vineri purtatorul de cuvant al Kremlinului, potrivit Reuters.

“Daca va exista o solicitare, atunci, normal, va fi discutata si luata in considerare in cadrul dialogului bilateral”, a spus Dmitri Peskov jurnalistilor intr-o conferinta de presa.

“Deocamdata este dificil sa discutam ipotetic”.

Armata siriana a inceput de curand sa foloseasca noile timpuri de armamnet aerian si terestru furnizate de Rusia, a declarat joi Reuters o sursa militara siriana.

“Armele sunt foarte eficiente si precise si lovesc tintele cu acuratete”, a spus sursa citata. “Putem spune ca sunt toate tipurile de arme, folosite si in aer si terestru”.

Sursa a spus ca militarii au fost antrenati sa foloseasca aceste arme in ultimele luni si acum le foloseste, fara sa dea alte detalii, in afara ca acestea sunt “de tip nou”.

Statele Unite sunt deschise la discutii cu Rusia legate de Siria, a afirmat joi purtatorul de cuvant al Casei Albe, intr-un moment in care Washingtonul este tot mai ingrijorat de cresterea prezentei militare a Moscovei in aceasta tara distrusa de razboi,