Presedintele Rusiei, Vladimir Putin, a aprobat o serie de modificari ale reglementarilor maritime, in sensul extinderii activitatilor flotei ruse in Marea Neagra, in Marea Baltica si Marea Mediterana, pe fondul consolidarii prezentei militare NATO, a anuntat vicepremierul rus Dmitri Rogozin. "Presedintele Vladimir Putin a promulgat duminica o serie de anexe la Doctrina maritima. Amendamentele la Doctrina navala a Rusiei au devenit necesare din cauza extinderii NATO spre Est si in contextul unificarii Crimeei cu Rusia", a explicat Dmitri Rogozin, potrivit agentiei TASS, citata de Mediafax.

Vladimir PutinFoto: Agerpres/Xinhua

"Erau necesare schimbari in contextul modificarii situatiei politice internationale si al consolidarii rolului Rusiei de mare putere navala", a subliniat Rogozin.

"Se pune un accent special pe zonele atlantica si arctica. Suntem atenti la zona Oceanului Atlantic, in contextul extinderii NATO spre Est si construirii infrastructurii militare in apropierea frontierelor ruse", a explicat Rogozin.

"Al doilea element luat in considerare este cel al unificarii Crimeei si Sevastopolului cu Rusia. In al treilea rand, exista intentia de a relua prezenta flotei ruse in Marea Mediterana", a insistat Rogozin.