Un tanar chirurg stomatolog a fost batut in propriul cabinet pana a facut comotie cerebrala dupa ce a trimis o plangere primarului Moscovei privind reformele asupra sistemului de sanatate al orasului, scrieThe Moskow Times.

Ivan Stepanov, in varsta de 24 de ani, chirurg stomatolog la o clinica dentara pentru copii, trimisese pe 15 iunie o plangere online primarului Moscovei, Sergei Sobyanin, privind noile reguli privind sistemul de sanatate al orasului introduse anul trecut.

Miercuri, stomatologul si-a parasit cabinetul in ambulanta cu numeroase rani, inclusiv o comotie, acuzati de agresiune fiind doctorul-sef al clinicii si adjunctii ei.

Reformele au fost criticate de numerosi doctori, acestea ducand la inchiderea a peste 20 de spitale, ceea ce a dus la incarcarea cu pacienti a medicilor ramasi. Noile reguli limiteaza consultarea unui pacient la 15 minute.

Initial el a fost presat de doctorul-sef al clinicii, Olga Sagina, sa-si retraga plangerea, inclusiv prin obligatia de a scrie note explicative pentru fiecare ocazie cu care isi paraseste cabinetul, chiar daca se ducea doar pana la baie.

Miercuri, spune Stepanov, cand consulta un pacient, Sagina si cativa apropiati ai acestei au intrat in cabinetul lui, incercand sa-l oblige sa semneze un document in care era acuzat de o noua incalcare a regulilor birocratice.

Potrivit lui Stepanov, a fost batut, aruncat la podea si i s-a luat telefonul cu care incerca sa filmeze incidentul.

Desi blocasera usa, chirurgul a reusit sa fuga, iar un pacient care auzise de pe hol agresiunea a chemat politia, care a ajuns in acelasi timp cu ambulanta ce l-a dus la spital.

El a fost externat dupa cateva ore, desi spune ca nu a fost diagnosticat corespunzator, iar o colega a sa a afirmat ca Stepanov lesinase de cateva cateva ori si ca este sigura ca acesta suferise o comotie.