Radu Moldovan (PSD), presedintele Consiliului Judetean Bistrita-Nasaud, si-a petrecut concediul in Rusia impreuna cu cel mai inalt prelat Ortodox din Ardeal, Inalt Prea Sfintitul Andrei Andreicut, Mitropolitul Clujului, Maramuresului si Salajului, scrie Adevarul. Cei doi au fost insotiti de alti preoti si primari din PSD.

Radu MoldovanFoto: Agerpres

Radu Moldovan, cunoscut ca un fervent sprijinitor al Bisericii Ortodoxe, a fost insotit in excursia din 2-14 iunie de protopopul de Bistrita, Alexandru Vidican, si mai multi preoti care au vizitat biserici din Moscova si Sankt Petersburg. Potrivit Adevarul, in excursie au mai mers primarul orasului Beclean Nicolae Moldovan (PSD), primarul comunei Budesti Vasile Codrea (PSD), primarul comunei Zagra, Dumitru Buscoiu (PSD) si primarul comunei Romuli, Ioan Monita (trecut din PNL in PLR).

Surse citate de Adevarul sustin ca membrii delegatiei au avut interdictie sa posteze pe Facebook si alte retele de socializare informatii si imagini despre excursie, interdictie impusa de Radu Moldovan. Au existat insa doi excursionisti care au incalcat interdictia: primarul din Budesti, Vasile Codrea, care a postat fotografii in care aparea singur, si arhimandritul Dumitru Cobzaru, unul dintre preotii clujeni care l-a insotit pe Inaltpreasfintitul Andrei Andreicut. Acesta a postat sute de fotografii din excursia din Rusia pe blogul sau.

La scurt timp dupa ce presa locala a descoperit fotografiile, imaginile in care aparea si seful CJ au disparut de pe blogul preotului, scrie Adevarul.

Reamintim ca Mitropolia Clujului a fost implicata intr-un scandal in campania prezidentiala, dupa ce TVR Cluj a aratat ca preoti din zona au primit instructiuni de la Mitropolie sa le spuna enoriasilor sa voteze un "presedinte credincios". Or, in campanie se infruntau Victor Ponta (care a insistat pe ortodoxia sa) si Klaus Iohannis (confesiune luterana).