Ambasadorul Rusiei la Bucuresti, Oleg Malghinov, a fost primit, miercuri, de Patriarhul Daniel, in cadrul vizitei diplomatul rus apreciind "rolul important pe care Bisericile Ortodoxe il au prin valorile spirituale pe care le impartasesc in pastrarea unui climat de pace si intelegere intre popoare". La randul sau, Patriarhul Daniel a "evidentiat continuitatea relatiilor fratesti dintre Biserica Ortodoxa Romana si Biserica Ortodoxa Rusa" si a apreciat "importanta sustinerii si incurajarii de catre cultele religioase a cooperarii si dialogului in rezolvarea diferendelor".

Ambasadorul rus Oleg Malghinov, primit de Patriarhul DanielFoto: basilica.ro

"Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a primit in ziua de 10 iunie 2015, la Resedinta patriarhala, pe Excelenta Sa Domnul Oleg Malghinov, Ambasadorul Federatiei Ruse in Romania. Domnul Ambasador a multumit pentru primire si a exprimat speranta intensificarii la nivel international a conlucrarii dintre factorii responsabili in promovarea pacii si stabilitatii in lume", se arata intr-un comunicat de presa difuzat miercuri de agentia Basilica.

"In acest sens, ambasadorul Federatiei Ruse la Bucuresti a apreciat rolul important pe care Bisericile Ortodoxe il au prin valorile spirituale pe care le impartasesc in pastrarea unui climat de pace si intelegere intre popoare. Domnul Ambasador Oleg Malghinov a subliniat bunele relatii dintre Biserica Ortodoxa Rusa si Biserica Ortodoxa Romana si a mentionat necesitatea manifestarii solidaritatii cu acele comunitati crestine aflate in zone de conflict in diferite regiuni ale lumii", se mai arata in comunicat.

De asemenea, potrivit sursei citate, "Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a evidentiat continuitatea relatiilor fratesti dintre Biserica Ortodoxa Romana si Biserica Ortodoxa Rusa, fundamentate pe adevarul de credinta si valorile crestine marturisite permanent, mai ales in lumea de astazi aflata intr-o profunda criza spirituala. Patriarhul Romaniei a apreciat importanta sustinerii si incurajarii de catre cultele religioase a cooperarii si dialogului in rezolvarea diferendelor, pentru promovarea pacii sociale si a bunei intelegeri intre comunitati de credinte religioase diferite".

"Preafericirea Sa a apreciat conlucrarea cultelor recunoscute din tara noastra, reunite in Consiliul Consultativ al Cultelor din Romania, atat in mentinerea unui climat de pace sociala, cat si pentru apararea vietii, a demnitatii umane, a familiei traditionale si a educatiei religioase. Patriarhul Romaniei a subliniat importanta implicarii laicilor in misiunea Bisericii astazi si a folosirii unor metode actuale in pastoratie, cu scopul promovarii mai intense a valorilor crestine in societate. In acest sens, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a facut referire la implicarea recenta a laicilor in sustinerea predarii orei de Religie in invatamantul public din Romania", se mai mentioneaza in comunicat.